Бесплатан паркинг за станаре и власнике пословних простора из зоне радова,телефон за најаву доставних возила и адреса за пријем евентуалних жалби

Радови на појачаном одржавању 8,7 километара државног пута I-Б реда 13 на деоници кроз град, од Житног трга у Зрењанину до Ечке, односно укрштања с путевима за Лукићево и Орловат, почињу у понедељак, 28. фебруара 2022. године, истовремено на две деонице, уз тоталну обуставу саобраћаја и његово преусмеравање на алтернативне правце. Планирани рок за извођење радова на ове две деонице је 2. април 2022. године.
 
У циљу бољег информисања и разумевања на терену током извођења радова, представници Града Зрењанина и извођача радова, компаније “Штрабаг”, су у Градској кући дана 25. фебруара одржали састанак са представницима Полицијске управе у Зрењанину, такси удружења и предузетницима који имају пословне објекте и локале дуж деонице на којој почињу радови. Испред града Зрењанина, састанку су присуствовали члан Градског већа Дејан Дамјановић и Мирко Петровић, шеф Одсека за саобраћај у Одељењу за урбанизам Градске управе.
 
 
На састанку је Дејан Дамјановић истакао да ће за време извођења радова на траси државног пута кроз Зрењанин, град Зрењанин омогућити станарима и лицима која имају пословне просторе у Улици Николе Пашића, у којој ће на снази бити тотална обустава саобраћаја, бесплатно паркирање на паркингу Житни трг.
 
Како би добили неопходне дозволе за коришћење паркинга, потребно је да се лично обрате Одсеку за саобраћај Градске управе. Као доказ, лица са пребивалиштем у Улици Николе Пашића прилажу очитану или фотокопију личне карте.
 
 
Термин у ком ће доставним возилима правних субјеката, у делу од улице Житни трг до Бирчанинове, бити омогућен приступ је од 18 h до 6 h, само онда када за то буде услова на терену, а уз претходну најаву и одобрење извођача. Број телефона контакт особе за најаву доставних возила је 060 861 84 54. Интерес извођача радова јесте, пре свега, безбедност и сигурност, како својих запослених тако и суграђана, те овим путем апелује да се, колико је то могуће, за приступ објектима користе попречне улице и тротоари до успостављања редовног режима саобраћаја.
 
Адреса за пријем евентуалних жалби је Мађарске комуне 34, 23206 Зрењанин.
 
На првој деоници, саобраћај се обуставља дуж улице Николе Пашића, од Житног трга до раскрснице улица Николе Пашића / Нушићева / Бирчанинова / Београдска и дужини од 570 метара. Саобраћај се преусмерава од раскрснице улица Булевар Милутина Миланковића (“Магистрала”) / Житни трг / Милетићева, на државни пут I-Б 13 ( Милетићева улица ), затим кроз улице Банатску и Бирчанинову и враћа се на трасу државног пута I-Б 13, односно Београдску улицу. 
 
 
Друга деоница убухвата радове од Новог гробља до улаза у индустријску зону “Југоисток”, у дужини од 595 метара. Саобраћај се преусмерава од раскрснице улица Београдска / Шећерански пут, преко улице Шећерански пут и Панчевачка, одакле се поново враћа на трасу државног пута.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6431/Sastanak_25-02-2022_0.jpg