Преминуо Милан Чежек, председник Општине Зрењанин у периоду 2000-2004. године

После тешке болести у Зрењанину је данас, у 67. години, преминуо Милан Чежек, председник Општине Зрењанин у периоду 2000-2004. године. 
  
Милан Чежек рођен је 22. октобра 1955. године у Белој Цркви. У Зрењанину је завршио основну, средњу и вишу машинску школу, а 1980. дипломирао на Факултету организационих наука у Београду – смер Информатика.
 
Исте године запошљава се у рачунском центру ИПК “Серво Михаљ”, на месту пројектанта информационих система. Од 1994. године био је запослен у зрењанинском предузећу “МПА -информатички инжењеринг”, а након петооктобарских превирања и промена, као одборник Скупштине општине и члан Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), 10. октобра 2000. године изабран је на место председника Општине Зрењанин.
 
 
Члан ЛСВ био је од маја 1997. године (био је и потпредседник Општинске организације ЛСВ) до септембра 2004. године, када постаје члан Демократске странке.
 
По окончању мандата на месту председника Општине Зрењанин, одлази на место помоћника Покрајинског секретара за енергетику и минералне сировине АП Војводине, а потом и на функцију помоћника директора Фонда “Европски послови” АП Војводине. У том својству био је редован учесник манифестације “Европско село” у Зрењанину, чији је један од покровитеља била управо та покрајинска институција. 
 
Био је и Председник Савета Покрајинске владе за коришћење биомасе и отпада у енергетске сврхе на територији Војводине, члан градског већа СССНС и председник Градског одбора самосталног синдиката радника запослених у банкама, осигуравајућим друштвима и другим финансијским организацијама Новог Сада.
 
Пензионисан је октобра 2020. године. За собом је оставио супругу, сина и ћерку. 
 
Милан Чежек биће сахрањен у среду, 2. марта 2022. године, у 15 часова, на Темишварском гробљу у Зрењанину. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6432/Milan_Cezek_CB_0.jpg