Дечја манифестација “Буђење пролећа” одржана у Културном центру Зрењанина, уз учешће 13 хорова, оркестара, ансамбала, плесних школа и солиста

Традиционална дечија манифестација “Буђење пролећа”, након две године паузе, одржана је данас у Културном центру Зрењанина, уз учешће тринаест градских хорова, оркестара, плесних школа, студија, културно-уметничких друштава и солиста. “Буђење пролећа” је уврштено у годишње манифестације од значаја за Град Зрењанин, а уз локалну самоуправу, као покровитеља, организатори су Туристичка организација града Зрењанина и Културни центар Зрењанина. 
 
 
 
 
Како је истакла координаторка дечјег програма те градске установе културе, Николета Видаковић, деца су се ужелела да коначно “пробуде пролеће” и окупила су се данас на овој манифестацији по осми пут.
- Мислим да ће и ово “Буђење пролећа” бити подједнако добро као и претходна, иако неки од редовних учесника овога пута нису могли да се припреме за наступ, због целокупне ситуације у претходном периоду. Припремили смо двосатни програм и деца жељно очекују аплаузе. Када сам ја била мала, некако ми је најважније било да изађем на бину, добијем аплауз, да се представим публици и сигурно је све то недостајало овој деци која данас учествују у манифестацији - рекла је Видаковићева. 
 
 
 
 
Пред публиком у великој сали Културног центра Зрењанина наступили су Градски дечји хор Културног центра, Музичко забавиште “Сањалице”, оркестар Основне и средње школе “9. мај”, студио “Babyroad”, Балетска школа “Димитрије Парлић”, Центар за очување традиције “Моја соса”, Гимнастичко-плесни клуб “Free dance”, културно-уметничка друштва “Пионир” и “Ђерђеф” и Центар за игру Зрењанин.    
 
Водитељ програма био је седмогодишњи Душан Видаковић.
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6520/budjenje_proleca_2022_0.jpg