Општинско такмичење основаца “Шта знаш у саобраћају” одржано у Ечки, најуспешнијима награде и пласман у наредни циклус такмичења

Основна школа “Др Александар Сабовљев” у Ечки била је у петак, 8. априла, домаћин Општинског такмичења основаца “Шта знаш о саобраћају”, на ком су ученици старијих разреда демонстрирали вештине у практичном делу вожње бицикла на полигону и знање којим располажу у теоретском делу, полагањем тестова из области безбедности саобраћаја. Такмичари су били подељени у две групе, по узрасту (Б - млађа група, Ц - старија група).
 
 
 
На такмичењу су учествовали одабрани представници четири основне школе са територије града Зрењанина, “Др Александар Сабовљев“ из Ечке, “Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, “Доситеј Обрадовић“ из Фаркаждина и “Младост“ из Томашевца.
 
Победници такмичења у групи Б су Иван Ненадов, Павле Анђић и Индиа Миланков.
 
Победници такмичења у групи Ц су Хелена Вијатов, Марко Лукић и Алекса Романов.
 
На окружном такмичењу које ће бити организовано у мају Зрењанин ће представљати у групи Б Иван Ненадов, Павле Анђић, Индиа Миланков и Јована Аћимов, а у групи Ц Марко Лукић, Алекса Романов, Хелена Вијатов и Александра Дамјанов. Победници окружног такмичења представљаће Средњебанатски округ на државном такмичењу у Београду.
 
 
 
Ово традиционално такмичење које организују Ауто-мото савез Србије и Друштво наставника техничког образовања Србије, подржао је и Град Зрењанин - Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града, који је доделио победницима бицикле и пригодне поклоне у виду светлећих наруквица за све учеснике такмичења. 
 
У организацију и подршку такмичења укључили су се и Аутомото-технички центар д.о.о., Зрењанин, Аутошкола АБЦ Зрењанин, МУП Републике Србије - Полицијска управа Зрењанин и Месна заједница “Ечка”. Да такмичење прође у најбољем реду, потрудило се и наставно особље Основне школе “Др.Александар Сабовљев“ из Ечке, које је имало улогу домаћина овогодишњег такмичења.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6513/Sta_znas_o_saobracaju_2022_0.jpg