Председник Мировић: Пројекат одржавања и реконструкције сале ОШ „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина међу пет пројеката за које је издвојено највише средстава

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима локалних самоуправа, школа и спортских центара за финансирање 38 пројеката у области изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини. За ту намену издвојено је 120 милиона динара, а међу пет пројеката за које је издвојено највуше средстава јесте и пројекат одржавања и реконструкције сале у школи “Жарко Зрењанин” из нашег града. 

 

 

Догађају су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, представници општина и градова, а уговор за реализацију пројекта “Данетов лавиринт среће” уручен је директорки ОШС “9. мај” Снежани Вукић.

Реализацијом данас уручених пројеката унапређује се школска спортска инфраструктура, јавни спортски терени и центри доступни свим грађанима, као и тренажни центри намењени врхунским спортистима.

 

 

Председник Мировић подсетио да је формирањем Покрајинске владе 2016. године, у оквиру  Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, формиран Сектор за управљање инфраструктурним пројектима, а да је од тада, закључно са овим конкурсом и 120 милиона динара која су данас додељена, уложено укупно 728,9 милиона динара кроз 422 пројекта широм Војводине - и када је реч о школској спортској инфраструктури и када је реч о јавним спортским теренима, али и о центрима који су доступни за спорт и тренинг свим грађанима Војводине.

 


- Из године у годину издвајали смо све већа средства, посебно у овој 2022. години у којој смо, како сам рекао, издвојили 120 милиона динара за 38 пројеката, од тога 26 пројеката школске спортске инфраструктуре и 12 пројеката јавне спортске инфраструктуре. Посла има доста јер, пре свега желимо да не само у великим градовима, који су по дефиницији били и остали велики спортски центри, али у којима нажалост има доста проблема, некима од њих повратимо стари сјај, када је реч о развоју свих видова спорта, већ да и у мањим срединама створимо услове за развој спортске инфраструктуре у потпуности. У том смислу очекујемо да у току ове године почне изградња нове спортске дворане у Новом Кнежевцу, а то ћемо учинити још у три општинска седишта, попут Титела, у којима немамо спортску дворану и онда бисмо могли да кажемо да свака општина у Војводини има спортску салу - рекао је он.

 

 

Председник Мировић је указао да је од укупне суме највише средстава издвојено за пет пројеката међу којима је и пројекат одржавања и реконструкције сале ОШ „Жарко Зрењанин“ из нашег града.   

Навео је и да је улагање у спортску инфрастуктуру веома значајно зато што бројни светски и европски асови потичу из Војводине.
-Дужни смо као заједница да вратимо дуг њима и створимо услове за нове спортске великане попут Иване Шпановић која је поникла у Зрењанину, а у овом тренутку је у току велика реконструкција стадиона у том граду, у две фазе. У првој фази смо завршили реконструкцију атлетске стазе, баш оне на којој је поникла Ивана Шпановић, а сада су у току радови на реконструкцији целог стадиона, односно трибина, рефлектори су урађени и и имаћемо много боље услове” рекао је између осталог председник Мировић. 

Указао је и да ћемо улагањем у ову област имати много боље резултате, здравију децу, задовољније навијаче и још већи број спортиста познатих у свету који ће допринети афирмацији спорта и угледу Србије.

 

 


Градоначелник Салапура рекао је да је реализација пројекта у школи “Жарко Зрењанин” изуетно значајна и подсетио да је спортска сала у тој школи једина школска сала у граду димензија рукометног терена, у којој тренирају селекције рукометног клуба “Пролетер”а да је школа друга по величини на градској територији и похађа је око 800 ученика. 

 


  
Између осталог, путем овог конкурса, средства су издвојена за опремање рукометног терена у Средњој стручној школи у Црвенки, адаптацију постојеће атлетске стазе у Ади, одржавање кошаркашких терена у Спортском центру „Тиквара“ у Бачкој Паланци, санацију паркета у фискултурној сали у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину, замену спортског паркета у великој сали хале „Мостонга“ у Спортском центру „Соко“ у Сомбору, замену спортског паркета у Центру за физичку културу „Драго Јововић“ у Врбасу.
Средства су одобрена и одржавања кошаркашког и рукометног терена у Руми, замену столарије у сали ОШ „Вук Караџић“ у Дероњама, инвестиционо одржавање свлачионица у Спортско-рекреативном центру „Јединство“ у Новом Бечеју, инвестиционо одржавање кошаркашког терена у Сенти и за друге пројекте.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6593/UGOVORI_NS_SPORT_00.jpg