Завршен мурал посвећен Маји Огњеновић - нови допринос неговању културе спортског сећања града

Уклањањем скела данас су и формално завршени сви радови на осликавању мурала посвећеног Маји Огњеновић, капитену женске одбојкашке репрезентације и освајачу две олимпијске медаље. Мурал је осликан на фасади зграде у зрењанинском насељу “4. јул”, у којој је Маја одрасла и живела, а аутор, академски сликар Флора Виорел, наглашава да је идеја била да се уради њен победнички портрет, димензија 2 х 4 метра, као веран приказ једне од Мајиних фотографија са спортског терена.
 
 
Радови на муралу зимус су пролонгирани, због временских услова и здравственог стања аутора, али су успешно приведени крају и представљају нови допринос града Зрењанина, Европског града спорта, неговању културе спортског сећања на спортисте и екипе који су прославили град на спортским борилиштима широм света. 
 
Мурал је рађен у двобојним тоновима беле и браон боје, акрилним бојама које су постојане и дуготрајне и изведен је искључиво четкицом.
- У сликању портрета имам веома велико искуство, јер сам их урадио више хиљада, тако да сам то прилагодио раду на великој површини. Проблем је био транспоновање фотографије у цртеж, који мора садржати одређене параметре, женски лик захтева и нежније тонове од мушког и мислим да сам то овим радом постигао - истакао је данас Флора Виорел
 
 
 
Маја Огњеновић једна је од најуспешнијих спортисткиња рођених и пониклих у Зрењанину. Након освојеног олимпијског сребра у Рио де Жанеиру 2016. године, Маја је збирци трофеја прошле године додала и другу олимпијску медаљу, из Токија, а с репрезентацијом Србије освојила је још једно светско и два европска првенства, као и два друга и једно треће место на шампионатима Старог континента. Њена медаља из Токија уједно је и 24. олимпијска медаља која је стигла у Зрењанин, управо у години у којој је град носио титулу “Европског града спорта”. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6595/MURAL_MAJA_OGNJENOVIC_FINISH_0.jpg