Обавештeње за лица која поседују некретнине у Босни и Херцеговини - усклађивање земљишних књига и формирање јединственог регистра

Обавештавају се лица која поседују некретнине у Босни и Херцеговини да се на територији целе Босне и Херцеговине врши усклађивање (хармонизација) земљишних књига и формирање јединственог регистра . 
Свака општина расписује јавни позив за једну или више својих катастарских општина у коме позива грађане да сами пријаве своју имовину.  

Упис имовине је обавезан за све власнике некретнина у БИХ.


Удружење „Српски крајеви“ у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије почело je са реализацијом програма „Информисање о имовинским правима Срба у Федерацији БиХ“.

За детаљније информације, сва заинтересована лица могу да се јаве канцеларијама за пружање бесплатне правне помоћи за упис имовине у Федерацији Босне и Херцеговине 
У Београду, 
Гаврила Принципа бр. 16, бр.телефона 064/514 58 77 
од 8:00 до 15:00
У Новом Саду, 
Војвођанских бригада бр. 17, приземље, бр.телефона 021/528-132 и 021/520-030 
од 9:00 до 15:00 часова

Такође се обавештавају лица која имају непокретности на територији општина Читлук, Градачац, Калесија, Лукавац, Мостар, Орашје, Сребреник, Широки Брег, Љубушки, Ливно, Тузла и Живинице да је јавни позив за упис непокретности у току . 

  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6668/large_Grb_Indeks_300.jpg