Број ноћења туриста у Зрењанину у августу више него удвостручен у односу на исти месец 2021. године, готово половину чине странци

Према подацима о туристичком промету у граду Зрењанину, укупан број ноћења у смештајним објектима у току августа ове године износио је 9923, од чега је забележено 4198 ноћења страних туриста, или 42,3 одсто. У односу на исти месец претходне године, када је забележено укупно 4290 ноћења, тај број је повећан за 2,3 пута или 130 одсто. Допринели су томе умногоме “Дани пива”, одржани ове године у пуном капацитету, али и друге спортске, туристичке и конгресне манифестације, које су, из недеље у недељу, у наш град доводиле бројне учеснике и госте.
 
Током августа Зрењанин је био домаћин и Европског првенства у ракетном моделарству, прве Олимпијаде спорта пензионера Војводине, припрема неколико репрезентација пред светско рвачко првенство у Београду. Раније у току године, у Зрењанину је одржан низ скупова конгресног типа и спортских манифестација (9. СОШОВ, квалификациони ватерполо турнир Европског шампионата за жене, сусрет Европских села рода, ДИГИТАЛК конференција, Фестивал професионалних позоришта Војводине, Интернационални Банатски фестивал вина, Плесни фестивал “Dance Fusion”....), а не прође готово ни један викенд да наш град не посети нека организована туристичка група. 
 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура више пута је истицао значај спортског и манифестационог туризма, као велику развојну шансу града. 
- Дешавало се неколико пута у току године да нам готово сви смештајни капацитети буду попуњени и да морамо госте или учеснике манифестација да упућујемо у околна насеља или суседне општине. Зрењанин је дефинитивно примамљива и пожељна дестинација за овакву врсту туризма, за организацију спортских догађаја, конгреса, фестивала и на нама је да додатно развијамо инфраструктуру и капацитете који ће моћи да у наредном периоду привуку још више гостију - истиче градоначелник и указује на још једну важну чињеницу.
 
- Не смемо заборавити да ће скоро сваки наш гост посетити и неки угоститељски објекат, купити нешто у трговинама, продавницама сувенира или другим продајним објектима и да је посредна корист по наш град од боравка гостију вишеструка - закључује градоначелник Салапура. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6723/Grad_00.jpg