Почели радови на раскрсници улица Обала Соње Маринковић - Обилићева, постављају се инсталације за семафоре, инвестиција из средстава Покрајине

Пре неколико дана почели су грађевински радови на постављању инфраструктуре и инсталација за светлосну сигнализацију - семафоре на раскрсници улица Обале Соње Маринковић и Обилићеве у Зрењанину, с циљем да се отклоне загушења у саобраћају на тој локацији, која су нарочито изражена у тзв. “шпицевима”. Радови се финансирају искључиво средствима АП Војводине, на основу два поднета пројекта Града Зрењанина, а у укупном износу од 6,5 милиона динара. 
 
 
 
Први пројекат обухватао је израду идејног решења, пројекта за добијање грађевинске дозволе, као и пројекта за извођење радова, на основу ког је струка одабрала варијанту изградње светлосне сигнализације - семафора, као најповољнију и технички изводљиву на предметној локацији. 
 
Другим пројектом, Граду Зрењанину одобрена су средства за реализацију радова на основу прихваћеног пројекта изградње светлосне сигнализације, а по Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама у АП Војводини за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструктуре у 2022. години. 
 
 
 
Извођач радова је конзорцијум који чине предузећа “Селма” Суботица и “Инвест-Инжењеринг” Нови Сад, а предвиђени рок за завршетак је до краја године, у складу с временским условима.  
 
Апелује се на возаче и све учеснике у саобраћају да у зони раскрснице обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију која упућује на радове и повећају опрезност, посебно из разлога што се радови изводе и у непосредној близини два постојећа пешачка прелаза. 
 
 
 
 
Подсећамо, градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао је, овим поводом, да град решава проблем саобраћаја на овој раскрсници, као један од инфраструктурних пројеката у текућој години.
“Због све веће фреквенције саобраћаја, као и изградње нових стамбених објеката у Обилићевој и Петефијевој улици, приступили смо решавању ове раскрснице, а при томе и уштедели буџетска средства Града Зрењанина”, казао је градоначелник.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6772/RADOVI_SEMAFOR_OBALA_SONJE_MARINKOVIC_0.jpg