Представљен програм "Моја прва плата" - могу аплицирати млађи од тридесет година, а рок за пријаву је 31. октобар

У малој Сали Културног центра одржана је данас промоција програма „Моја прва плата“ који спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

 


Циљ Програма јесте да се подстакне оспособљавање младих за рад као и запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

Промоција је одржана у организацији Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина и уз подршку Културног центра Зрењанина.

 

 

Пројекат је представила Изабела Балинт из Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина која је захвалила представницима компанија „Млекопродукт“, ББ Трејд, "Ултрапланет", "Новарес" и "Гомекс", као и Културном центру који су представили отворене позиције у нашем граду, али и младим људима који су изразили заинтересовани за учешће на конкурсу.

- Желим да вам се захвалим јер ви спадате у оних пет одсто људи који ураде нешто за себе, изађу из кутије и крену да траже посао, да чују информације. Нажалост, многи данас мисле да се подразумева то да им се посао нуди, да се њихова каријера развија на такав начин, без улагања напора. Честитам и на томе што сте данас дошли, то је велика разлика у односу на многе младе људе – казала је Изабела Балинт обраћајући им се.

 

 

Иначе, у нашем граду отворене су 232 позиције, а детаљне информације о  пројекту и учешћу на конкурсу „Моја прва плата“ доступни су на интернет сајту https://mojaprvaplata.gov.rs.

Младима средњег образовања обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 25.000,00 динара, док за оне високог образовања накнада износи 30.000,00 динара. Доприноси за случај повреде на раду и професионалне болести се уплаћују у складу са законом. Поред износа који исплаћује Национална служба за запошљавање послодавци могу да исплате и додатна средства. 
Како су раније навели, поједини чланови Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина су свакако вољни да мотивишу додатно апликанте и планирају да задрже пријављене младе људе у фирмама. 

Рок за пријављивање је 31. октобар ове године.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6773/moja_prva_plata_00.jpg