Промоција Програма Владе Републике Србије "Моја прва плата" - шанса за млађе од 30 година без радног искуства са завршеном средњом школом или факултетом

Промоција програма „Моја прва плата“, у организацији Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина и подршку Културног центра Зрењанина, биће одржана у уторак, 25. октобра 2022. године, са почетком у 13 часова, у малој сали Културног центра  

Како је најављено, циљ Програма јесте да се подстакне оспособљавање младих за рад као и запошљавање младих и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

 

 

Из Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина указали су да су у нашем граду отворене 232 позиције и да је то одлична прилика за младе људе.
  
„На догађају који ћемо одржати у уторак 25. октобра, у сарадњи са компанијама представићемо отворене позиције у нашем Граду, поред тога стручњаци из ХР служби из неколико зрењанинских компанија испричаће како изгледа рад у компанији и информисаће присутне о правима и обавезама младих у оквиру овог програма“ поручили су они. 

Младима средњег образовања обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 25.000 динара, док за оне високог образовања накнада износи 30.000 динара. Доприноси за случај повреде на раду и професионалне болести се уплаћују у складу са законом.

Поред износа који исплаћује Национална служба за запошљавање послодавци могу да исплате и додатна средства. Поједини чланови Уније послодаваца Србије - послодавци Зрењанина су свакако вољни да мотивишу додатно апликанте и планирају да задрже пријављене младе људе у фирмама. 

Оспособљавање за рад траје девет месеци.

Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата” спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Програм ће омогућити да се, и у 2022. години, до 10.000 младих средњег и високог образовања, до навршених 30 година живота, без радног искуства, оспособи за самосталан рад на конкретним пословима.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6770/logo-new-2_0.jpg