Свечано отворен пети научно-стручни симпозијум “Пиво, пиварске сировине и опрема”, градоначелник угостио представнике организатора и учесника

Пети научно-стручни симпозијум са међународним учешћем “Пиво, пиварске сировине и опрема” свечано је отворен синоћ у конгресној сали зрењанинског хотела “Војводина”, а тим поводом данас је градоначелник Зрењанина Симо Салапура приредио пријем за представнике организационог и научног одбора симпозијума. 
 
Секретар Организационог одбора симпозијума Владо Дашић, у име организатора, захвалио се градоначелнику и Граду Зрењанину на покровитељству и помоћи за одржавање једног оваквог скупа. Председник Организационог одбора проф. др Радован Пејановић уручио је градоначелнику повељу за подршку и посебан допринос организацији симпозијума. Истакао је идеју и намеру  да симпозијум прерасте у конгрес, јер за тако нешто постоје сви предуслови, и научно-стручни и организациони. 
 
 
 
 
Градоначелник је поновио да град Зрењанин има тенденцију да се развија као центар манифестационог, спортског и конгресног туризма, те да ће у том смислу настојати да прошири организационе капацитете и инфраструктуру. Поменуо је да би подршку одржавању различитих симпозијума и конгреса у нашем граду, пре свега, могао дати Културни центар Зрењанина, на чему ће се радити у наредном периоду. 
 
Једна од гошћи на данашњем пријему код градоначелника, проф. др Драгана Латковић, чланица Организационог одбора симпозијума и председница Управног одбора Института за ратарство и повртарство Нови Сад, истакла је да сви учесници симпозијума, својим радовима, излагањима и дискусијама дају незамењив научни и стручни допринос овој области. 
 
 
 
 
Пети симпозијум “Пиво, пиварске сировине и опрема” отворио је заменик градоначелника Саша Сантовац. Симпозијум траје до петка, 28. октобра, дан дуже него до сада, а учешће на њему пријавило је око 40 стручњака из ове области. Покровитељ симпозијума је Град Зрењанин, организатор Институт за ратарство и повртарство Нови Сад, а суорганизатори Пољопривредни факултет у Београду, Технолошки факултет у Новом Саду, Пољопривредна стручна служба Зрењанин, Висока техничка школа струковних студија Зрењанин, Удружење прехрамбених технолога Србије из Београда, Туристичка организација града Зрењанина и Туристичка агенција “Караван” Зрењанин. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6775/PRIJEM_SIMPOZIJUM_PIVA_2022_0.jpg