Зрењанин у суботу домаћин другог боксерског Меморијала “Звонимир Звонко Вујин”

Други боксерски Меморијал “Звонимир Звонко Вујин”, одржаће се у Зрењанину, у суботу, 29. октобра, а ова значајна спортска манифестација данас је представљена јавности на конференцији за новинаре, одржаној у Градској кући у Зрењанину. 
 
Меморијал “Звонимир Звонко Вујин”, посвећен легендарном зрењанинском боксеру, најавили су спортски директор Боксерског савеза Србије Мане Марчета, технички делегат такмичења Јовица Панић, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, Вукосава Ђапић Атанацковић. 
 
 
Марчета је рекао да је Меморијал “Звонимир Звонко Вујин” важно такмичење у оквиру календара Боксерског савеза Србије и да ће убудуће турнир бити традиционалан. Истакао је да је Зрењанин град с дугом боксерском традицијом, да је увек имао добре боксере, Звонка Вујина као најбољег међу њима, и да сада у граду раде два боксерска клуба - “Банат” и “Петровград”. Поменуо је и актуелну репрезентативку у женској конкуренцији Александру Рапајић, чланицу “Петровграда” и Дариа Томића, перспективног боксера “Баната”.
“Очекујемо да турнир из године у годину буде све масовнији и бољи, и да кроз њега чувамо сећање на Звонка Вујина, освајача две олимпијске и европске медаље, једног од најбољих југословенских боксера шездесетих и прве половине седамдесетих година. Град Зрењанин и Боксерски савез Србије не смеју заборавити таквог шампиона и њему у част, турнир ћемо организовати сваке године”, казао је Марчета. 
 
 
Јовица Панић је истакао да ће Меморијал “Звонимир Звонко Вујин” бити бодован у оквиру Суперлиге Србије, која се ове сезоне организује кроз десет такмичарских кола, а једно од њих је управо предстојеће у Зрењанину. Меморијал, на тај начин, ове године неће бити само ревијалног карактера, већ ће имати и такмичарску тежину.
“Биће заступљени сви узрасти, од пионира, кадета, омладинаца до сениора, у мушкој конкуренцији, а у женској у зависности од броја пријављених такмичарки. До петка ћемо знати какав је одзив, и у складу с тим, распоред борби, које почињу у суботу од 14 часова”, казао је Панић. 
 
Вукосава Ђапић Атанацковић рекла је да спортски Зрењанин не заборавља своје шампионе, те да се Звонимиру Звонку Вујину (1943-2019.) одужује на прави начин, организовањем меморијала у његову част. Позвала је све љубитеље бокса и спорта у Зрењанину да присуствују мечевима у хали “Звонимир Звонко Вујин”. 
 
 
Турнир ће окупити боксере из наше земље, Румуније и Босне и Херцеговине, а одржава се у дворани која је 9. децембра прошле године и званично понела име Хала спортова “Звонимир Звонко Вујин”. Најстарија спортска хала у нашој земљи отворена је пре тачно 60 година, а први спортски догађај у њој био је управо боксерски меч између “Баната” и београдског ”Радничког”, 4. марта 1962. године. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6776/Press_najava_Memorijal_Zvonko_Vujin_0.jpg