Градоначелник примио Данила Кртинића и Горана Обрадовића, врхунске атлетске тренере и челнике атлетских организација Србије и Војводине

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је у свом кабинету атлетске тренере и челнике тренерских организација Србије и Војводине, Данила Кртинића и Горана Обрадовића - Челета. Обрадовић је тренер најбоље атлетичарке Балкана, актуелне светске дворанске и европске шампионке у скоку удаљ Иване Вулете, а Кртинић петоструке олимпијке, бацачице диска Драгане Томашевић. Кртинић је такође и председник тренерске организације Српског атлетског савеза, док се Обрадовић налази на функцији председника Атлетског савеза Војводине. 
 
 
Европски град спорта, Зрењанин, у низу спортских дисциплина остварује одличну сарадњу с националним гранским савезима, а атлетика, као базичан спорт, свакако у нашем граду заслужује одређен вид унапређења, што је била једна од тема разговора. Сарадња с атлетским организацијама Србије и Војводине требало би у наредном периоду да дође до пуног изражаја, након завршетка радова на реконструкцији Градског стадиона у Карађорђевом парку и стварања услова за одржавање међународних атлетских такмичења и тренажног процеса у пуном обиму.  
 
 
 
Такође, на састанку је оцењено да град Зрењанин има пуно потенцијала за развој овог спорта и талентованих атлетичара у млађим категоријама, те је неопходно и обезбедити им адекватне услове за даљи напредак, не само кроз побољшање атлетске и спортске инфраструктуре, већ и кроз одговарајући стручни рад.   
 
Атлетски радници упознали су градоначелника с програмском оријентацијом тренерске огранизације и њеном трансформацијом из досадашње аматерске у професионалну организацију, као дела Српског атлетског савеза, који је такође променио назив, из досадашњег Атлетског савеза Србије.  
 
 
 
Састанку у кабинету градоначелника су присуствовали и Вукосава Ђапић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина и некадашња атлетска репрезентативка наше земље, Петар Танкосић, тренер Атлетског клуба “Банат” Зрењанин, као и Стеван Радишић, потпредседник АК “Банат” и члан Извршног одбора Атлетског савеза Војводине. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6811/PRIJEM_GORAN_OBRADOVIC_0.jpg