Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио Зрењанин – свечано отворена реконструисана фискултурна сала у ОШ „Жарко Зрењанин“

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Зрењанин, а у склопу посете организован је најпре састанак са градоначелником Симом Салапуром и његовима сарадницима, а том приликом су, између осталог, сумирани и утисци са 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине, одржане у нашем граду од 19-22. маја.

 

 

Након радног састанка у Градској кући, секретар Баста је са градоначелником и његовим сарадницима обишао Канцеларију за младе где је разговарао са активистима те организације. 

 

 

Приликом посете Основне школе „Жарко Зрењанин“ свечано је отворена реконструисана фискултурна сала, за коју је Покрајински секретаријат за спорт и омладину путем конкурса за финансирање посебних програма - пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, реализованог током априла/маја ове године  издвојио 10 милиона динара.
Свечану врпцу је поред секретара Басте и градоначелника Салапуре пресекла директорка те школе Зорица Ђурин. 

 


Дане Баста је у изјави новинарима указао да је у фискултурној Сали потпуно реконструисан паркет захваљујући заједничким средствима Града Зрењанина и АП Војводине и да је укупна вредност радова 11,4 милиона динара.
- Препознали смо потребу града Зрењанина, града који је и Европски град спорта, заједничким снагама улажемо у спорт, у спортску инфраструктуру, али у овом граду ћемо сигурно имати доброг партнера како бисмо заједничким снагама радили на унапређењу спорта у АП Војводини – казао је секретар Баста.
Истакао је и да Град води рачуна и о осталим фискултурнима салама и навео да Покрајински срекретаријат за спорт и омладину очекује добре пројекте и да ће Град Зрењанин и наредне године аплицирати на конкурсима тог секретаријата.

 


- Од 2020. године у град Зрењанин путем свих конкурса и разних видова подршке из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину уложено је преко 24 милиона динара, што кроз спортске организације, а што кроз инфраструктурне пројекте, али и кроз омладински сектор. Сигурно је да у граду Зрењнину видимо једног од најбољих партнера на територији АП Војводине – напоменуо је секретар Дане Баста.

 

 

Градоначелник Салапура је рекао да је фискултурна сала отворена на радост осам стотина ђака школе „Жарко Зрењанин“ и десет спортских колектива који је користе.
- Данас смо имали велико задовољство да видимо још једно значајно улагање у спортску инфраструктуру, замену комплетне подлоге у уовој фискултурној Сали захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину. Ово је само део наставка улагања у школску инфраструктуру, спортску инфраструктуру, а подсетићу да је у току и санација и комплетно  реновинарње нашег Градског стадиона, следеће године улазимо у трећу фазу тих радова. Када је у питању улагање у образовање, ово је пример како и на који начин водимо рачуна о нашим најмлађима, али и о нашим спортским колективима који користе школске ресурсе за тренажни процес – рекао је градоначелник Симо Салапура.

 


Подсетио је и да је, када је реч о улагањима у школе, Град ове године водио рачуна о енергетској ефикасности спортских обеката и да је поред улагања у спортску инфраструктуру близу 80 милиона уложено у енергетску ефикасност школских објеката, а да ће таква пракса бити настављена и наредне године.     
Директорка школе  Зорица Ђурин казала је да је зграда школе изграђена 1980. године, а да је фискултурна сала пуштена у рад 1990. године када је и завршена, али да од тада, на њој ништа није рађено.

 


- Ово је сада велики помак напред, урађен је под, на светском нивоу, тако да се и могу одржавати и такмичења у сали која је димензија за праву рукометну утакмицу, а не само за тренинге. Уз то, она може бити и одбојкашки и кошаркашки терен и пружа нам заиста велике могућности за све наше ученике, а самим тим и за спорт у граду – рекла је она и навела да се фискултурна сала у тој школи превасходно користи за часове физичког васпитања од првог до осмог разреда и да је користе и Рукометни клуб „Пролетер“ и остали клубови и рекреативци који повремено улазе у салу. 
- Оно што очекујемо јесте да ће крајем ове недеље, евентулано почетком следеће, почети реновирање крова, управо да бисмо заштитили салу од прокишњавања и да бисмо заштитли ово што је до сада урађено – навела је она.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6847/BASTA_PRIJEM_KZM_I_SKOLA_00.jpg