Председник Покрајинске владе обишао радове на реконструкцији Градског стадиона: Зрењанин je град који се убрзано развија

Председник Покрајинске владе обишао је данас, заједно са градоначелником Симом Салапуром и његовим сарадницима, радове на реконструкцији Градског стадиона. 
Догађају су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

 

 

Председник Мировић је указао да је Покрајинска влада обезбедила, преко Управе за капитална улагања Војводине, 250 милиона динара за другу фазу радова на реконструкцији стадиона у нашем граду.
- Као што можете да видите овде на стадиону у Зрењанину, настављамо са изградњом, обновом и реконструкцијом објеката спортске инфраструктуре широм Војводине. Сведочили сте наставку радова у спортској хали у Инђији, радимо спортске сале у Мачванској Митровици, у Црепаји, а почели су и радови на изградњи спортске хале у Новом Кнежевцу. И на другим местима су интензивни радови, али овде у Зрењанину већ другу годину заједно са локалном самоуправом изводе се радови на реконструкцији стадиона који ће када се заврши, а верујемо да ће то бити у наредних годину дана, имати капацитет од 8.000 места, биће урађен по свим по УЕФА стандардима или по стандардима Међународне атлетске федерације и верујем да ћемо моћи да се поносимо са стадионом, а пре свега спортистима који ће у наредном периоду, као што су то чинили и претходних деценија бити неки од најпознатијих спортиста и да ћемо моћи да кажемо да смо створили услове за развој и успехе таквих асова у будућности – казао је председник Мировић.

 

 

Указао је да је Зрењанин град који се убрзано развија и да његови привредни потенцијали јачају и изразио очекивање да ће и компанија Линглонг своје прве пнеуматике избацити са производних трака у наредних неколико месеци.
- Свакако то очекујемо у првој половини ове године, и то ће бити снажан подстицај за развој Зрењанина. Очекујем, према најавама из Владе Републике Србије, а о томе је говорио и председник Александар Вучић, да ће на крају ове, или на почетку наредне године почети изградња ауто – пута од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада, а то ће много значити не само за  Зрењанин већ и за околне општине и са тим привредним, инфраструктурним, развојним пројектима и са пројектима који су везани за спорт, културу, а реконструисали смо и део простора Културног центра, моћи ћемо да кажемо да смо испунили све што смо обећали и да смо помогли Зрењанину да се развија много брже него раније. Зрењанин  је центар Баната и важна привредна тачка будућег развоја наше земље. Када говоримо о спортској инфраструктури то ће помоћи да млади спортисти остану да овде потраже услове за бављење спортом, а ово је један од оних разлога због чега неко не одлази из Зрењанина и таквих разлога ће верујем бити и много више у будућности – рекао је он.

 

 

Осврнувши се на радове који су урађени од прошле године када је такође обишао стадион, председник Мировић је рекао да су они интензивирани претходних недеља и да постоји гаранција да ће до краја године овај објекат бити завршен.
- Предстоји нам процедура за реализацију треће фазе која ће бити енергетско и технолошко опремање самог објекта, а анализирали смо и питање постављања технологије за семафоре и све оно што треба овако модерном стадиону. Желимо да када стадион предамо спортистима на коришћење он буде апсолутно и у свему потпуно опремљен, као што су то стадиони у развијенијим земљама од наше. Имамо гаранције, обећања да до краја године стадион пустимо у функцију, али то зависи од напора који ће извођачи уложити. Средства су обезбеђена, процедуре су за прве две фазе завршене и нема разлога да тај посао не обавимо онако како смо планирали – поручио је Мировић.

 


.
Градоначелник Симо Салапура указао је да завршетком овог стадион заправо заокружујемо један јединствени спортски комплекс у региону.
- Имаћемо модеран стадион са модерним теренима, са атлетским стадионом који задовољава све међународне стандарде, са две хале спортова где можемо да одржимо организацију припремних такмичења и организацију великих спортских манифестација. Налазимо се на стадиону који је пре 70 година отворен са 3.000 седишта на дрвеној трибини, данас 8.000 седишта,  данас рефлектори, модерна атлетска стаза, данас се припремају се и терени за фудбал са модерним системом дренаже, у граду Зрењанину који се привредно развија захваљујући великој инвестицији која се дешава у нашем граду, а то је изградња фабрике пнеуматика Линглонг и наравно, све то не би могло да буде испуњено без огромне подршке коју имамо у Покрајинској Влади када су у питању велики капитални пројекти у граду Зрењанину не само кад је у питању стадион , већ када је у питању област здравства, културе и образовања – рекао је градоначелник Симо Салапура.

 

 

Градоначелник је изразио велику захвалност Покрајинској влади и најавио да је у припремама и документација са којом је аплицирано за завршну, трећу фазу стадиона, а да су у питању енергетски блокови, енергетски каблови који треба да се заврше и да употпуне читаву слику овог стадиона у Зрењанину. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6925/POSETA_MIROVIC_STADION_FAZA_000.jpg