Aсфалтирана једна од најдужих ечанских улица, Либертатеа - градоначелник указује на значај уговора о јавно-приватном партнерству за уређење саобраћајница

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је данас месну заједницу Ечка, где су завршени радови на асфалтирању једне од најдужих улица у том селу - Либертатеа. Уместо досадашње калдрме, улица је добила нову асфалтну подлогу целом дужином од 1400 метара, од “Водоторња” на платоу Каштела, све до другог дела села и раскрснице са Загребачком улицом. 
 
Након прошлогодишње комплетне реконструкције дела магистралног пута Зрењанин - Београд, у зони Ечке, ова инвестиција представља још један допринос унапређењу саобраћајне инфраструктуре села и бољем повезивању с градом и индустријском зоном “Југоисток”.
 
 
 
 
Ступaњем на снагу уговора о јавно-приватном партнерству, без елемената концесије, за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре између Града Зрењанина и носиоца заједничке понуде, путарског предузећа “Baumeister” Београд, са члановима понуде, предузећима “Сремпут” Рума и “Војводина-Бачкапут” Нови Сад, радови су почели кроз редовно одржавање, санацију оштећења и крпљење ударних рупа, а настављени су реконструкцијом улица у целој дужини. 
 
Динамичким планом реализације уговора предвиђено је асфалтирање бар по једне дуже улице у сваком насељеном месту, као и у свим градским месним заједницама. Овим ће се, у року од само две до три сезоне, реализовати инвестициони радови на саобраћајној инфраструктури који би се, у садашњим условима финансирања, изводили у знатно дужем временском периоду. 
 
 
 
 
- Први позитивни ефекти оваквог уговора већ су приметни на терену. Уз ову улицу, у току су радови на још локација, асфалтирана је и Улица Тот Иштвана, ка Пескари, дужа од једног километра, почињу радови у Стајићеву, Улици Милинка Ђорђевића, у низ улица извршене су санације и све то указује да смо напоре ка уређењу путне инфраструктуре усмерили у добром правцу - истакао је градоначелник, након обиласка улице Либертатеа у Ечки.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7054/ASFALTIRANJE_ECKA_LIBERTATEA_0.jpg