Одржан традиционални "Дан поља стрних жита" – Град пружа подршку Пољопривредној стручној служби и пољопривредницима

На огледном пољу „Златица“ код Зрењанина данас је одржан Дан поља стрних жита и заштите биља, који традиционално организује Пољопривредна стручна служба Зрењанин.

 

 

Бројни пољопривредни произвођачи и заштитари имали су прилику да се упознају са стањем стрнина - пшенице и јечма, оценом стања усева и прогнозом приноса, а догађају је испред Града Зрењанина присуствовала и помоћница градоначелника Снежана Вучуревић.

 

 

Госте је поздравила Кристина Салапура, директорка Пољопривредне стручне службе Зрењанин, која је казала да  је ова година специфична у односу на претходне године, а да се манифестацији и ове године одазвао велики број пољопривредника.
- Они су заинтересовани да чују шта смо то ове године радили да би то применили на својим парцелама, а оно што је карактерисало првих шест месеци ове године јесте е – Аграр и наша сарадња са пољопривредницима која се огледала у константним разговорима и давању савета, а све то је допринело да данас дође још већи број заинтересованих људи – казала је она. 

 

 

 О заштити и стању усева говориле су Снежана Парађеновић, дипл. инг. заштите биља и дипл. инг. ратарства Зорица Рајачић.
- За све нас важно је да се нађемо на овом огледном пољу како бисмо разменили искуства и запажања, а као и претходних година поред старог сортимента овде имамо и велики број нових сорти које ћемо вам приказати. Захваљујем свим колегама из службе који су допринели да ово огледно поље изгледа овако, а захвалност и Граду Зрењанину будући да нас челници града прате и пружају помоћ и подршку, не само због нас, већ и вас пољопривредних произвођача – рекла је Зорица Рајачић.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7050/DANI_POLJA_STRNIH_ZITA_2023_00.jpg