Купљене још четири сеоске куће у Перлезу, Лазареву и Стајићеву - на основу конкурса Министарства за бригу о селу до сада купљено укупно 46 у 14 насељених места

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уручио је данас у Градској кући уговоре о додели сеоских кућа за четири породице на основу конкурса Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у свим крајевима Србије.

 


Захваљујући томе нови дом у Лазареву имаће породице Говедарица и Јелић, а породице Куручки и Боц уселиће се у куће у Перлезу, односно у  Стајићеву.

 

 

Градоначелник је указао да је, заједно са ове четири, до сада кроз овај програм купљено 46 кућа у 14 насељених места са територији нашег града. 
Честитајући новим власницима градоначелник им је пожелео леп, удобан и успешан живот и у разговору с њима указао да локална самоуправа на чијем је челу спроводи активности које за циљ имају побољшање услова за живот у селима.

 


Миодраг Куручки из Перлеза каже да ће му усељење у ту кућу са великом окућницом много значити будући се бави сточарством, а да је плац површине 16 ари. 

 


Иначе, у претходне две године, колико траје акција Министарства за бригу о селу, у сеоским срединама Града Зрењанина купљено је 46 кућа у 14 насељених места - Белом Блату, Меленцима, Перлезу, Томашевцу, Банатском Деспотовцу, Елемиру, Арадцу, као и у Орловату, Стајићеву, Лазареву, Ечки, Михајлову, Златици и Ботошу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7102/UGOVORI_KUCE_NA_SELU_JUL_2023_00.jpg