На свечаности у Културном центру Зрењанина додељене дипломе “Вук Караџић” најуспешнијим ученицима основних и средњих школа

Традиционални пријем и додела дипломе “Вук Караџић” најуспешнијим ученицима основних и средњих школа са територије Града Зрењанина у школској 2022-23. години уприличени су данас у Културном центру Зрењанина. Свечаност је отворена извођењем студентске химне, “Gaudeamus igitur”, коју је отпевала солисткиња Ана Алексић Шајрер.
 
У протеклој школској години, дипломе “Вук Караџић” заслужило је 165 ученица и ученика у основним и 116 у средњим школама, укупно 281. Ученици су награђени дипломама и пригодним књигама великана наше књижевности, а Град Зрењанин, у сарадњи с Јавном установом “Спортски објекти” омогућио им је, као и претходних година, да бесплатно посећују градске базене до краја ове године.  
 
 
 
 
Ученике, њихове наставнике, професоре и родитеље који су присуствовали свечаности, поздравили су градоначелник Зрењанина Симо Салапура и начелница Школске управе за Банат Снежана Олушки Влачић. Свечаности су присуствовале и помоћнице градоначелника Снежана Вучуревић и Марија Дамјановић, као и председници Актива директора основних и средњих школа. 
 
Градоначелник је истакао да му је част што је данас с најбољим ученицима и захвалио им на труду и постигнутим резултатима и што на овакав начин репрезентују свој град.
“Данас вас испраћамо, из основних школа у средње, из средњих школа на факултете, и драго ми је што то чинимо овако, сви заједно, што можемо да вам пожелимо срећу, да вам дамо знаке подршке за ново поглавље у животу које вас чека. Студенти, који одлазе, увек могу да се врате у свој град, да очекују нашу подршку и да знају одакле су. Средњошколцима желим да наставе да буду вредни и упорни, у својим амбицијама и циљевима. Иза свих вас је период који није био нимало лак, али уз вас, за период који предстоји, сада стоји и Вукова диплома, сведочанство вашег одрицања, труда, рада, упорности, али и подршке ваших породица, професора, наставника, ваших школа и Града Зрењанина”, поручио је градоначелник и подсетио на неке од тих мера подршке које локална самоуправа реализује сваке године, посебно ученичке и студентске субвенције.
 
 
 
 
“Трудићемо се да свима који се, након студија у другим срединама, врате у свој град, обезбедимо што боље услове за живот, професионално усавршавање, заснивање породице. Инвестиције нам доносе извеснију и лепшу будућност и позивам вас да такву будућност градимо заједно, да додатно унапредимо живот у нашем граду”, рекао је градоначелник и пожелео ученицима да се добро одморе и уживају током лета, да посећују градска купалишта и манифестације, и да од јесени крену у сусрет новим изазовима. 
 
 
 
 
Начелница Школске управе за Банат Снежана Олушки Влачић честитала је ученицима у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Школске управе и у своје лично име, изразивши задовољство и част што се налази у друштву најбољих. Поручила им је да су они највреднији ресурс нашег града.
“Честитам вама, пре свега, на континуираном, посвећеном и доследном раду, самим тим и на одличним резултатима. Честитам и вашим родитељима, учитељима, наставницима који су свих ових година били са вама и уз вас, подржавали вас, бодрили, храбрили да не посустанете, никада не заборављајући шта је најважније, а то је да израстете и да се формирате у добре и одговорне људе”, казала је Олушки Влачић, уз запажање какве су биле претходне четири године и услови за школовање, учење и дружење током њих 
 
“Зато је тај понос много већи него што је био у неким другим годинама, у другим генерацијама, ово су били велики животни и људски изазови који су постављени пред вас, тако младе, на које нисте били спремни, али сте се опет изборили са њима током школовања”, казала је носиоцима Вукове дипломе Снежана Олушки Влачић
 
 
 
 
У име основаца и средњошколаца, носилаца дипломе “Вук Караџић” обратили су се и захвалили Тамара Ћурчић, ученица ОШ “Др Јован Цвијић” и Никша Чворовић, ученик генерације Зрењанинске гимназије. 
 
Градска управа уједно обавештава све ученике који нису данас, из било ког разлога, били у могућности да присуствују свечаности да могу дипломе и књиге преузети у својим досадашњим школама, од понедељка, 10. јула. 
 
У Кабинету градоначелника, канцеларија Градске управе бр. 107, радним данима од 08-14 часова, може се пријавити уколико се на некој од одштампаних диплома поткрала нека словна грешка у имену ученика или школе, како би у што краћем року била исправљена. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7075/VUKOVE_DIPLOME_2023_0.jpg