Градоначелник обишао Компанију "Ремондис Медисон“ – успешна компанија за третман медицинског и фармацеутског отпада са невероватним референцама

Градоначелник Симо Салапура, у присуству помоћнице Цице Вучковић, обишао је данас погоне Компаније „Ремондис Медисон“, која послује у Индустријској зони “Југоисток” и том приликом разговарао са директором Бојаном Сударевим.

 

 

Након обиласка погона и упознавања са радом и пословањем у Зрењанину, градоначелник Салапура је указао да једна од активности које локална самоуправа спроводи јесте редовна и директна комуникација са представницима компанија које послују и користе индустријске зоне у нашем граду.
 - Важно је напоменути да се налазимо у компанији која послује већ дуги низ година и која је водећа компанија у бранши третирања опасног отпада и веома нам је драго што видимо да посла има довољно, толико да опслужују велики број клијената и сакупљају медицински отпад са преко 40.000 локација. Таква успешна компанија послује у нашем граду и то је оно што би Зрењанинци требало да знају. Имамо модерну компанију која се бави третманом опасног отпада, а при том не крши никакве прописе када је у питању заштита животне средине, компанију која на свом портфолију на првом месту има заштиту животне средине. Овде је тридесеторо људи запослено, видимо двадесетак специјалних возила и невероватне референце будући да су у систему немачке „Ремондис“ групе и мислим да је ово пример који заиста показује да Зрењанин има чиме да се дичи, када је у питању привреда, а такође и када је у питању друштвена одговорност – казао је градоначелник.

 

 

Бојан Сударев је подсетио да је реч о компанији која се бави заштитом животне средине у стопроцентном делу и део је великог немачког концерна који је присутан у чак 38 земаља света и има 800 постројења у света.
- Сва та постројења углавном су у служби рециклаже, циркуларне економије и третмана опасног и неопасног отпада, као и производње енергије из отпада. У Србији се бавимо третманом инфективног медицинског отпада и третманом фармацеутског отпада, односно лекова са истеклим роком трајања – рекао је Сударев и додао да је у „Ремондису“ тренутно запослен 31 радник, а ради се са преко 4.000 клијената у Србији, било да је реч о државним и приватним здравственим установама. 

 

     
Сударев је навео да су дозволу за безбедно третман лекова са истеклим роком трајања добили 2020. године и то је прво постројење тог типа на територији Републике Србије.
- Постројење јесте малог капацитета, 1.300 тона на годишњем нивоу с тим да смо уско специјализовани само за одређене врсте лекова, за лекове који су у тврдом и прашкастом облику, а тренутно прерађујемо око 200 до 250 тона годишње – казао је још Бојан Сударев

 

 

Указао је и да је сарадња са локалном самоуправом једно од кључних деловања када су у питању компаније попут „Ремондиса“ будући да без добре сарадње нема ни успешног пословања.
- Што се тиче подршке и помоћи у стручном делу, урбанистичком и саветодавном делу у блиском смо контакту. Наиме, Град је припремио ову индустријску зону за ову врсту делатности и то је једна велика ствар за нас и за наш град – објаснио је он.

Компанија је основана је 2009. године у Зрењанину, а 2015. године већински пакет власништва преузела је немачка компанија “Ремондис” - највећа немачка компанија која се бави заштитом животне средине и постаје „Ремондис Медисон“ doo.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7112/REMONDIS_2023_00.jpg