Градоначелник присуствовао свечаној церемонији примопредаје дужности команданта Банатске бригаде

У присуству челника Града Зрењанина - градоначелника Симе Салапуре и његових сарадника, представника Средњобанатског управног округа и других званица, као и припадника зрењанинског Гарнизона, данас је у касарни “Народни херој Светозар Марковић Тоза” Војске Србије у Зрењанину свечано обављена примопредаја дужности команданта Банатске бригаде.

 

 

У присуству команданта Команде за обуку генерал мајора Жељка Петровића, дужност је предао досадашњи командант Банатске бригаде пуковник Александар Дедић, а дужност је примио потпуковник Никола Фатић

 

 

Генерал мајор Жељко Петровић рекао је да Фатић није случајан избор, већ да је реч о човеку који ће свој посао обављати у циљу оспособљавања и унапређења јединице која представља озбиљну војну јединицу на територији Баната, надограђујући све што су постигли његови претходници. 

 


 
Обраћајући се присутнима Дедић је рекао да је на дужност команданта Банатске бригаде постављен пре четири године и да су увек били спремни и способни да пружају помоћ становништву, као и локалним и републичким органима власти.
- Како су народ и војска увек били два тела, а један дух, тако је било и у односу наше јединице са цивилним органима власти, снагама система безбедности, организацијама  културе и привреде, бројним удружењима и верским заједницама – рекао је, између осталог, Дедић и изразио задовољство што је био у прилици да командује професионалном саставу какав је састав Банатске бригаде.

 

 

Нови командант, Никола Фатић је рекао да је у  Банатској бригади четири године обављао дужност начелника штаба.
Захваљујући претходницима, рекао је и да је бити командант одговорна дужност за шта је спреман да уложи сво своје знање и способности како би успешно обављао задатке које постави командовање, а све како би наставио подизање нивоа оперативних и функционалних способности јединице.

 

 

Честитајући Фатићу на преузимању нове дужности, градоначелник Салапура је рекао да је Град Зрењанин отворен за сарадњу као што је то било и у претходном периоду и захвалио на успешној сарадњи досадашњем команданту пуковнику Александру Дедићу и, уручивши му пригодан поклон, пожелео много успеха на новој дужности.
- Поносни смо што сте донели одлуку да заједно обележавамо исти датум важан за историју Зрењанина, Дан ослобођења у првом светском рату. То је уједно и Дан Банатске бригаде и желим да и убудуће то буде датум који ће приказати оно најлепше у сарадњи нашег града и Војске Србије – поручио је градоначелник Симо Салапура.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7113/PRIMOPREDAJA_DUZNOSTI_KASARNA_2023_00.jpg