Градоначелник Симо Салапура приредио традиционални свечани пријем и коктел поводом „Дана пива“

Традиционални свечани пријем и коктел који градоначелник Зрењанина приређује сваке године поводом манифестације „Дани пива“, окупио је синоћ у Градској башти изузетно велик број званица.
Госте свечаног коктела дочекивали су градоначелник Симо Салапура и заменик Саша Сантовац са својим супругама.

 

 

Међу више стотина званица нашли су се представници виших нивоа власти, политичког, привредног, културног, образовног, верског и спортског живота града, јавних институција и представника градова и општина из окружења, као и братских и градова пријатеља.

 

 

Обраћајући се присутнима, градоначелник је захвалио на одзиву на традиционални коктел и манифестацију и истакао да овогодишње „Дане пива“ прати богат програм, а да је приметно да је на улицама већи број посетилаца и већи број гостију.
- Верујем да ће и вечерашње вече и дани викенда који су пред нама показати да сам у праву и да смо ову нашу светковину подигли на виши ниво. Подигли смо „Дане пива“ на виши ниво, посебно имајући у виду чињеницу да смо по избору Покрајинског секретаријата за туризам и привреду добили и сертификат „Најбоље из Војводине“ и то нас обавезује да и у наредном периоду радимо још више и боље како би оваква организација допринела лепој промоцији нашег града – казао је градоначелник посебно поздрављајући госте који су тим поводом дошли у наш град из других средина и виших нивоа власти.

 

 

- Ово су последњи „Дани пива“ и свечани коктел на коме ћемо причати у води. Инвеститор увелико ради на испуњавању услова за добијање исправне пијаће воде. За сада динамика тече по плану и верујем да ћемо у наредном периоду тај проблем оставити иза нас. Истовремено мењамо мрежу у месним заједницама, где она није мењана више од педесет година. Све то чинимо уз подршку Владе Републике Србије и то је свакако велики пројекат у нашем граду. Пречистач отпадних вода, изградња аутопута, завршетак обилазнице око града, изградња друмског и железничког моста преко Тамиша, завршетак Градског стадиона, решавање историјске депоније, све су то велики капитални пројекти за наш град. Наравно, када су у питању тако велики пројекти није их могуће лако, а ни брзо завршити, а без помоћи Владе Републике Србије и Аутономне Покрајине Војводине сигурно је да би било веома тешко реализовати их. Захваљујући њиховој помоћи сваки од ових пројеката је већ у замаху и у наредном периоду када се они реше, очекујемо да Зрењанин буде још више привредна и боља дестинација за развој и локалне економије, али, наравно и за још бољи живот наших суграђана – рекао је градоначелник Симо Салапура.

 

 

Пред почетак наступа на главном градском тргу, гост градоначелника у Градској башти био је и музичар Неле Карајлић који је затим одушевио публику својим наступом.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7126/DANI_PIVA_2023_KOKTEL_00.jpg