Одржана седница Савета за образовање – Део наставе у Техничкој школи биће премештен у објекат школе "Урош Предић“, у плану увођење система за сузбијање вршњачког насиља

На иницијативу градоначелника Симе Салапуре данас је у Градској кући одржана хитна седница Савета за образовање Града Зрењанина, а како је и било предвиђено дневним редом, разматрало се о стању објекта Техничке школе, интегрисању капацитета школа на територији нашег града и препоруци за регулисање употребе мобилних телефона у школама.

 


Градоначелник је између осталог предложио мере за функционисање наставе  Техничке школе у наредној школској години и навео је да се одмах почиње са припремом документације за трајно решење.
- Привремено решење би било да се настава Техничке школе одржава у објекту Средње школе „Урош Предић“. За то нам је потребна сагласност Покрајинског секретаријата за образовање. Проблем са објектом Техничке школе је годинама уназад познат, али од овог тренутка почињемо израду пројекта за нову зграду, која може бити на месту старе, истакао је градоначелник Симо Салапура.

Као лепу вест навео је да се чека одобрење за изградњу новог вртића на Багљашу, односно проширење постојећег за шта је опредељено близу 70 милиона динара. 
 

 


Директор Техничке школе Ђорђе Клаћ појаснио је да је 27. јула донето решење да се део простора који користе за општу наставу и канцеларије запослених затвара.

- У питању је монтажна зграда која је грађена шездесетих година и  због обилних падавина дошло је до опасности обрушавања плафона на другом спрату, а самим тим угрожена је безбедност свих који бораве у том објекту – рекао је Клаћ напомињући да би реновирање тог објекта захтевало велика средства, а имајући у виду да је грађен од азбестних материјала, најбоља опција јесте изградња новог објекта.

 

 

Како је наведено, разговори са представницима Хемијске школе су у току и тражи се најповољнији модел наставе, будући да су за одржавање опште наставе Техничкој школи потребне 23 учионице.
Већ данас упућен је и допис надлежном Секретаријату за образовање.

 

 

У наставку седнице одлучено је и да се школама на територији нашег града упути препорука Министарства просвете о ограниченој употреби мобилних телефона, а све у циљу превенције различитих облика злоупотребе електронских уређаја током  образовно-васпитног процеса.
Наглашено је и да није реч о потпуној забрани мобилних телефона у школама.

 

 

Градоначелник Салапура информисао је чланове Савета за образовање и о томе да ће, поред израде пројекта изградње новог објекта Техничке школе, ускоро бити покренута и израда елабората за инсталацију иновативних система детекције вршњачког насиља уз помоћ савремених уређаја и превентивног реаговања.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7115/SAVET_ZA_OBRAZOVANJE_AVGUST_2023_00.jpg