Заменик градоначелника обишао завршне радове на адаптацији Позајмног одељења Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“

Након више од годину дана радова на адаптацији Позајмног одељења Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“, одељење је, на старом месту, а у новом руху примило прве кориснике. Све време током трајања радова, корисницима је био доступан оперативни фонд Позајмног одељења који је био смештен на Дечјем одељењу библиотеке.

 

Тим поводом, завршене радове је данас обишао Саша Сантовац, заменик градоначеника Зрењанина.
-Град Зрењанин има једну срећну околност што се у самом центру града налази велики број културних установа, од Библиотеке, Позоришта, Музеја, Галерије, и када дођете у Зрењанин имате привид у самом центру града у репрезентативним објектима и имате могућност да уђете у те установе. Оно што је још додатно веома значајно, није само то одлика, него је одлика да ми и улажемо у те установе и један од примера је и овај у Библиотеци, где осим од 1,2милионадинара колико је опредељено од Министарства културе и информисања Републике Србије, Град Зрењанин је определио за ову намену 5 милиона 545 хиљада динара, како би одељење у потпуности било адаптирано, рекао је Сантовац.

 


Директор Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ Милан Бјелогрлић рекао је да је најфреквентније јавно одељење зрењанинске библиотеке, Позајмно одељење, простор са највише публикација и корисника у односу на остала јавна одељења, било у најлошијем стању. 

 

 

-Неопходно је било реаговати и започети опсежне радове који ће, као резултат имати адекватнији смештај и заштиту библиотечко-информационе грађе.Годинама уназад постоји не само велика жеља запослених у библиотеци, већ и неодложна потреба да се Позајмно одељење учини савременим и функционалним простором у коме ће корисници заиста моћи да уживају и брже и лакше претражују фонд, казао је Бјелогрлић и захвалио се локалној самоуправи Зрењанин на значајно указаној подршци, као и Министарсву културе и информисања Републике Србије.

Претходних година реновирано је и Научно одељење, а парцијално, кроз пројекте, уређиваноје и Дечије одељење.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7131/GRADSKA_BIBLIOTEKA_POSETA_00.jpg