Георги Тибилову уручена Награда града Зрењанина, градоначелник угостио чланове екипе и стручног штаба рвачке репрезентације Србије

Рвачка репрезентација Србије део припрема пред Европско првенство, које ће се одржати од 12. до 18. фебруара у Букурешту, обавља у Зрењанину. Наши најбољи рвачи грчко-римским стилом већ сутра путују за Загреб, где их очекује значајан турнир ранкинг серије, а данашњу паузу у тренингу искористили су за посету Градској кући и пријем код градоначелника Сима Салапуре.
 
 
 
 
Том приликом, градоначелник је Георги Тибилову, репрезентативцу Србије и члану Рвачког клуба “Пролетер”, уручио и најзначајније градско признање - Награду града Зрењанина за 2023. годину, коју је Тибилов заслужио за спортску промоцију града Зрењанина и освојене бронзане медаље на светском и европском шампионату прошле године. Тибилов није био у могућности да присуствује традиционалној новогодишњој свечаности, па је одлучено да му се награда додели сада, а уручена му је и плакета Спортског савеза града, за изузетан допринос и развој зрењанинског спорта.  
 
 
 
Честитајући му на овим признањима, градоначелник Салапура пожелео је њему, али и другим нашим рвачима, да на предстојећим овогодишњим такмичењима остваре што боље резултате. 
“Репрезентација Србије припрема се у Зрењанину за предстојећа такмичења, пре свега за Европско првенство, затим и за два квалификациона турнира за Олимпијске игре у Паризу. Зрењанин је некако већ традиционална дестинација за припреме, рвање је овде најтрофејнији спорт, уз развијену спортску инфраструктуру, али стручни кадар који може да се похвали резултатима у континуитету. Георги Тибилову смо уручили заслужену Награду града Зрењанина и нашим репрезентативцима и руководству Рвачког клуба “Пролетер” пожелели срећу у предстојећој такмичарској сезони. Верујем да ће нас, као и низ година уназад, и ове године обрадовати медаљама са највећих светских такмичења”, казао је Салапура.   
 
Данашњем пријему присуствовали су, осим Тибилова, још и рвачи “Пролетера” Мате и Виктор Немеш, председник клуба Марко Станојчић, тренер “Пролетера” и државне репрезентације Војислав Трајковић, први тренер репрезентације Србије Стојан Добрев и физиотерапеут репрезентације, Зрењанинац Владимир Милошев. Заједно с градоначелником, госте је поздравила и генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић
 
 
 
Захвалност на Награди града Зрењанина изразио је, у име Рвачког клуба “Пролетер” и председник Марко Станојчић, истакавши да му је част што је још један члан клуба заслужио овако значајно признање. 
“Пре две године то је био Мате Немеш, ове године Георги Тибилов, то су сјајни спортисти, узори за све младе такмичаре у нашем клубу, који показују пут којим млади спортисти треба да иду. У клубу смо све то озбиљно схватили и прошле године смо били прваци државе и у кадетском и јуниорском и сениорском узрасту, освојивши, практично све што се могло. Захвалио бих се Граду Зрењанину на великој подршци, која нам пуно значи и надам се да  нашим резултатима то поверење и оправдавамо”, истакао је Станојчић. 
 
Управо Мате Немеш, један од наших најбољих рвача, каже да је увек када је база за припреме био Зрењанин, то донело и добре резултате на великим такмичењима. Главни спортски циљ су му Олимпијске игре у Паризу, једино велико такмичење с ког му недостаје медаља.
“Наступаћу и на Европском првенству, где сам већ освојио златну медаљу, био сам и светски првак и трећи на свету на последњем првенству, где ми је био већи циљ да већ тада узмем олимпијску норму него да одбраним титулу. Сада ми је, наравно, циљ олимпијска медаља која ми недостаје, а сан је да буде - златна”, каже Немеш.   

  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7337/PRIJEM_RVACKA_REPREZENTACIJA_TIBILOV_0.jpg