Plivačkim mitingom otvara se rekonstruisani gradski bazen u Zrenjaninu

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je održana zajednička konferencija za novinare Plivačkog saveza Srbije i Plivačkog kluba "Proleter" iz Zrenjanina, kojoj su prisustvovali i dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik grada Zrenjanina i njegov zamenik, Goran Kaurić. Ovom prilikom najavljeno je svečano otvaranje rekonstruisanog bazena u Zrenjaninu, kao i takmičenje "Serbia grand prix – Kup Zrenjanin 2011", koje će se održati na gradskom bazenu od 10. do 13. novembra.
Događaju su prisustvovali i predstavnici "Merkur" osiguranja, koji su, zajedno sa Gradom Zrenjaninom, pokrovitelji takmičenja.
 
 
Slobodan Bokanić, predsednik Plivačkog saveza Srbije, zahvalio se gradskim čelnicima na posvećenosti i podršci plivačkom sportu u Zrenjaninu.
- Plivački savez naročito podržava predstojeći plivački miting, jer on označava veliki jubilej, pre svega za plivanje u Zrenjaninu, kao i za sam objekat bazena. Prepoznali smo interes da upravo Grad Zrenjanin bude važan centar plivanja, jer će u njemu bazen funkcionisati tokom cele godine, ali i zbog toga što je on kolevka vrlo kvalitetnih plivača – istakao je Slobodan Bokanić, napominjući da je statistika pokazala da je najveći broj kvalitetnih plivača u poslednjih 15 godina došao upravo iz Zrenjanina, te da će ti rezultati sada sigurno biti još bolji.  
Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, podsetio je da je, kada su započeti radovi na rekonstrukciji bazena, krajem avgusta ove godine, obećano da će Zrenjaninci u novembru dobiti zatvoreni bazen spreman za korišćenje.
- Obećanje smo ispunili i plivačkim mitingom, za desetak dana, biće zvanično pušten u rad zatvoreni bazen u Zrenjaninu koji je iznedrio mnoge velike sportiste. Jedan od njih, naš Zrenjaninac, proslavljeni plivač Ivan Lenđer, otvoriće ovaj veliki sportski događaj, ali i učestvovati u njemu. Podsetiću vas da je grad Zrenjanin do sada uložio 50 miliona dinara u kompletnu sanaciju bazena kako bi ovaj prostor bio iz temelja obnovljen i spreman za korišćenja u potpuno novom ruhu; izgradili smo kotlarnicu, postavili nove sisteme za grejanje i klimatizaciju, uradili rekonstrukciju školjki dečjeg i bazena za odrasle, učinili veliki pomak u uštedi energije i sniženju troškova za grejanje – objasnio je Mileta Mihajlov, dodajući da će rekonstruisani bazen biti novi početak za buduće sportiste koji će, poput nadaleko čuvenih zrenjaninskih plivača, vaterpolista i odbojkaša, pronositi slavu našeg grada po svetu. 
 
 
Dragan Radosav,  predsednik Plivačkog saveza Vojvodine i PK "Proleter" rekao je da otvaranje bazena predstavlja nov početak za plivački sport u Zrenjaninu, jer će najbolji plivači Srbije dobiti uslove za treniranje u svom gradu, a da će grad Zrenjanin, kada je u pitanju organizacija plivačkih manifestacija sigurno biti primer i drugim sredinama sa potencijalom za razvitak plivačkog sporta. 
Goran Kaurić, zamenik gradonačelnika grada Zrenjanina, objasnio je da je ovo prva ozbiljnija investicija u proteklih nekoliko godina, a da će se 50 miliona dinara, koje je grad obezbedio, opravdati kroz vrhunske rezultate plivača i vaterpolista, ali da ne treba zanemariti i to što će Zrenjaninci opet moći da se rekreiraju na bazenu u svom gradu.