Za bolji položaj žena

Okrugli sto „Rodna ravnopravnost u gradovima i opštinama“ u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona održan je danas u zrenjaninskom hotelu Vojvodina gde je ujedno i potpisan Memorandum o saradnji između SKGO i Aranđelovca, Žagubice, Žitišta, Majdanpeka, Sombora, Stare Pazove i Zrenjanina.
 
 
U ime Grada Zrenjanina memorandum je potpisao zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić koji je istakao da je za pravedno, razvijeno društvo neophodno postizati i promovisati rodnu ravnopravnost, a da lokalna samouprava o tome vodi računa. 
- Tome u prilog govori i činjenica da su od ukupno 67 odbornika u gradskoj Skupštini, njih 19 žene, a od 17 organizacionih jedinica u Gradskoj upravi Zrenjanin na rukovodećim mestima je čak njih 8 ili 9 – rekao je Janjić.
 
 
On je istakao da će današnjim potpisivanjem memoranduma o saradnji sa Stalnom konferencijom gradova biti još više unapređen položaj žena i rodne ravnopravnosti. 
- Ipak napori koje čini lokalna samouprava neće imati praktični značaj ukoliko ne postoji inicijativa samih žena – dodao je Janjić.