Gradonačelnik Trebinja posetio Zrenjanin - uskoro ozvaničenje saradnje dva grada

Novi gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, koji je na ovu funkciju izabran nakon izbora u oktobru 2012. godine, boravio je u radnoj poseti Zrenjaninu i mesnoj zajednici Klek. U sklopu posete, gradonačelnik Vučurević prisustvovao je i prijemu tokom kog je episkop banatski Nikanor gradu poklonio ikonu Uspenja presvete Bogorodice.          
 
 
Domaćin gradonačelniku Vučureviću bio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Čedomir Janjić, koji je najavio i dalju saradnju između dva grada. 
- Dogovoreni su i konkretni koraci za uspostavljanje bratskih veza između Trebinja i Zrenjanina i na prvoj sednici njihove Skupštine, prema obećanju gradonačelnika Trebinja, biće doneta odluka o bratimljenju s gradom Zrenjaninom. Mi smo, takođe, obećali sličan potez, kome će prethoditi odgovarajuća odluka Gradskog veća. Očekujemo uspostavljanje čvršće kulturne i sportske, a postoje i velike šanse za uspostavljanje privredne saradnje, kako sa gradom Trebinjem, tako i sa širim područjem istočne Hercegovine – kaže Janjić.
 
Mesna zajednica Klek i Trebinje neguju dugogodišnju saradnju zasnovanu na etničkim, rodbinskim i drugim vezama, s obzirom da žitelji Kleka vode poreklo upravo iz južne Hercegovine. U prethodnom periodu već je bilo inicijativa i za uspostavljanje saradnje na nivou gradova Trebinja i Zrenjanina, a sudeći po najavama zamenika gradonačelnika Zrenjanina, takva inicijativa bi uskoro trebalo da bude i ozvaničena.