Obaveštenje za izbeglice iz Bosne i Hercegovine

Povereništvo za izbeglice u Gradskoj upravi Grada Zrenjanina obaveštava izbeglice iz Bosne i Hercegovine da je  Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine objavilo JAVNI POZIV izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine u zemljama regiona: Crnoj Gori, Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji za podnošenje prijava za pomoć u rekonstrukciji stambenih jedinica po sistemu "ključ u ruke", s ciljem povratka u Bosnu i Hercegovinu.
 
Tekst javnog poziva i obrasci prijave  mogu se  preuzeti u Povereništvima za izbeglice u Zrenjaninu, Sečnju, Žitištu, Novoj Crnji i Novom Bečeju, na internet stranici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH  www.mhrr.gov.ba i u diplomatsko‐konzularnom predstavništvu Bosne i Hercegovine u Beogradu, Krunska br. 9.
 
Popunjen i overen obrazac prijave sa izjavom i potrebnom  dokumentacijom dostavlja se poštom na adresu:
 
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, 71000 Sarajevo, Trg BiH 3, sa naznakom "JAVNI POZIV – RSP".
 
Rok za dostavu prijava na javni poziv je  07.02.2013. godine.
 
Svi oni koji su u ranijem periodu dostavili prijave za registrovanje  zahteva za dobijanje pomoći za rekonstrukciju i povratak, treba da obnove svoje zahteve, a u skladu sa ovim javnim pozivom.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Povereništu za izbeglice u Gradskoj upravi grada Zrenjanina ili na broj telefona 315-0207.