Odjeci Međunarodnog turnira u boksu za žene

Naš grad je, od 9. do 12. januara bio domaćin međunarodnog turnira u boksu za žene - "Kup nacija 2013". Uz učešće 130 takmičarki iz 16 zemalja, turnir je predstavljao ne samo najveću do sada smotru ženskog boksa u našoj zemlji, već i u širem okruženju. Posebno raduje nastup reprezentativki Srbije koje su, u jakoj konkurenciji, uspele da osvoje pet zlatnih, četiri srebrne i pet bronzanih medalja i tako svrstale našu zemlju među najuspešnije učesnike "Kupa nacija 2013". Najviše zlatnih medalja osvojile su Ruskinje (7), dok su Srpkinje stale rame uz rame bokserkama Kazahstana, koje su ponele isti broj najsjajnijih odličja.
 
     
 
Prva mesta za Srbiju osvojile su Marija Pavlov u kategoriji mlađih devojaka do 60 kg, Tamara Miloradović (do 64 kg) i Milena Matović (do 81 kg), kao i Milanka Tadić u kategoriji seniorki do 54 kg i Marija Stojanović u istoj kategoriji, do 69 kg.   
 
Jedno zlato ostalo je i u Zrenjaninu, a radost domaćim navijačima priredila je članica BK "Banat" Milanka Tadić. Popularna Mima u finalu je savladala Ruskinju Elenu Khadzi. Naša takmičarka, iako ima osamnaest godina, nastupila je, po prvi put, u konkurenciji seniorki i uspela da savlada znatno iskusniju i višu takmičarku iz Rusije. Po oceni njenog trenera Čizmića, ovo je veliki uspeh za Tadićevu kome se nisu nadali, ali su presudili njena velika borbenost i motiv da se u najboljem svetlu prikaže pred svojom publikom.
 
      
 
Turnir su uspešno organizovali bokserski savezi Vojvodine i Srbije, tehnički organizatori bili su bokserski klub "Banat" Zrenjanin, Sportski savez Grada Zrenjanina i Javna ustanova Sportski objekti Zrenjanin, a pokrovitelji Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine. Medalje i priznanja najuspešnijim takmičarima na završnoj večeri uručila je članica Gradskog veća grada Zrenjanina zadužena za sport, Zlatana Ankić, dok je promoter "Kupa nacija 2013" bio naš proslavljeni bokserski as Zvonko Vujin.