Poslanička naknada u korist dece ratnih vojnih invalida

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, odrekao se poslaničke naknade u Skupštini AP Vojvodine koju je primao dok je obavljao obe funkcije, u korist dece članova Udruženja ratnih vojnih invalida u Zrenjaninu. Ovim gestom gradonačelnika obezbeđena su 33 paketića, koji su deci danas uručena u prostorijama Udruženja, a povodom predstojeće proslave Nove godine po julijanskom kalendaru. U odsustvu gradonačelnika, dodeli paketića prisustvovala je članica Gradskog veća, Zlatana Ankić. 
 
      
 
Zrenjaninsko Udruženje ratnih vojnih invalida okuplja 230 članova, a u njihovim porodicama je i 33 dece, uzrasta od 6 meseci do 10 godina, koja su se danas obradovala prigodnim novogodišnjim paketićima. Predsednik Udruženja RVI, Jovica Pilipović, navodi da je gradonačelnik Zrenjanina upoznat s problemima prisutnim u radu udruženja i da postoji dobra volja da se pomogne u njihovom prevazilaženju.
- Juče smo održali sastanak, tokom kog je bilo reči o spremnosti Gradske uprave da uzme učešće u rešavanju problema ratnih vojnih invalida  i članova njihovih porodica, o mogućnostima regresiranja troškova gradskog prevoza, potom oslobađanja dela komunalnih usluga, besplatnog parkiranja za ratne vojne ivalide, organizovanja polaganja venaca na naše spomen-obeležje na Vidovdan. Posebno bih istakao nabavku ovih paketića, koje je donirao gradonačelnik Bošnjak – kaže Pilipović.
 
 
Zlatana Ankić pozdravila je članove Udruženja RVI u ime gradonačelnika i rekla da i ovaj njegov gest dokazuje da grad misli na njih. Ona je istakla da postoji niz inicijativa i ideja kako da se pomogne udruženju, a koje će se od njih konkretno realizovati biće poznato u narednom periodu.