Rudolfu Valteru uručena Nagrada grada Zrenjanina

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, priredio je danas prijem za Rudolfa Valtera, vlasnika kompanije "Fiva Valter Grupa", koji je zaslužio Nagradu grada Zrenjanina za investiciona ulaganja u našem gradu i za humanitarni rad. Valter nije prisustvovao svečanoj dodeli ovog priznanja, pa je današnji prijem predstavljao i priliku da mu gradonačelnik Bošnjak i uruči Nagradu grada. Prijemu su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić i pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević.
 
 
Rudolf Valter rođen je u mestu Vindeken, u Saveznoj republici Nemačkoj. Iako je ušao u desetu deceniju života (23. decembra prošle godine napunio je 90 godina) i dalje je ispunjen planovima u vezi sa ulaganjem u ovu sredinu. Prihvatio je Zrenjanin kao "svoje" okruženje i želi da doprinese njegovom prosperitetu.

U početnom periodu strateškog dovođenja stranih investicija u Zrenjanin, 2003. godine, tražeći lokacije po Vojvodini za buduća ulaganja stigao je i do našeg grada u kom je, po sopstvenim rečima, naišao na veoma dobre uslove. Danas raspolaže sa 63 hektara gradskog građevinskog zemljišta, na kom je izgradio dve hale u kojima posluje jedna od najvećih stranih investicija u Srbiji - Kompanija "Drekslmajer".

Naredni njegov poduhvat je bila izgradnja trgovinskog lanca, danas poznatog širom Vojvodine i u Zrenjaninu, kao Supermarket "Lurdi".
 

Ono što ga je posebno opredelilo za Nagradu grada Zrenjanina jeste njegov humanitarni rad. Kao osnivač humanitarne fondacije izgradio je 6 dečijih sela u svetu. Pored različitih humanitarnih akcija, tradicionalno organizuje podelu novogodišnjih paketića siromašnoj deci širom Vojvodine. Uoči novogodišnjih praznika obradovao je  paketićima tačno 9428 dece.

Uz Nagradu grada, Rudolf Valter je danas počašćen i tortom u njegovu čast. Zahvaljujući na prijemu i priznanju, on je rekao da se odriče novčanog dela nagrade, u iznosu od 50.000 dinara, u korist Osnovne i srednje škole "9. maj".

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak podsetio je prisutne na investicioni i humanitarni rad gospodina Valtera i dodao da svoju humanost dokazuje i danas.
- On je doprineo privrednom oživljavanju ove sredine, jer je u halama koje je izgradio danas zaposleno 2.500 ljudi. Radujemo se što on, i pored svojih poznih godina, ima još svojih planova koje će, nadamo se, uz našu pomoć i realizovati. Takođe, čuli smo da je ove godine skoro deset hiljada dece zahvaljujući njemu dobilo novogodišnje paketiće, a sada je novčani deo ove nagrade namenio deci sa posebnim potrebama. Nakon nemilih događaja koje smo poslednjih dana imali u ovoj školi, zbog obijanja, sredstva će biti uložena u bezbednost školske imovine – istakao je gradonačelnik Bošnjak.
 
     

Rudolf Valter je ponovio da je u Zrenjaninu naišao na veoma dobar prijem i želju za saradnjom, a da je u naš grad stigao, praktično, slučajno, nakon upoznavanja sa Zlatanom Ivanovićem, pilotom i predsednikom aero-kluba "Žarko Zrenjanin". Otud i njegovo investiranje u industrijsku zonu Bagljaš, odnosno prostor nekadašnjeg gradskog poljoprivredno-sportskog aerodroma.
- Izuzetno sam zadovoljan što sam većem broju ljudi u ovom gradu dao mogućnost za zaposlenje, pre svega u pogonima "Drekslmajera". Nakon zakupa parcela dobio sam svu moguću pomoć, nailazio sam svuda na ljubaznost i predusretljivost, to je nešto što se teško nalazi i svuda su me primali kao da smo prijatelji. Svi problemi brzo su rešavani i drago mi je što grad ima takav odnos prema investitorima – izrazio je svoje zadovoljstvo Rudolf Valter.