Gradonačelnik primio Milanku Tadić, članicu ''BK Banat''

Gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak, priredio je danas prijem za talentovane članove boks kluba "Banat" Milanku Tadić i Srđana Mitrovića, njihovog trenera i sportskog direktora kluba Stevana Čizmića i predsednika kluba, Jozefa Vršku. Neposredan povod za prijem bio je nedavni uspeh Milanke Tadić na "Kupu nacija", međunarodnom turniru u ženskom boksu održanom u Zrenjaninu, na kom je osvojila zlatnu medalju u seniorskoj kategoriji, dok je Srđan Mitrović nosilac više odličja na pokrajinskom i državnom nivou. 
- Ponosni smo što je Milanka osvojila tu zlatnu medalju na ovom turniru, dobro organizovanom od strane grada i Bokserskog saveza Vojvodine. Naravno, grad će je podržati u njenim aktivnostima i dalje i pokušaćemo da joj, u saradnji s njenim klubom i potencijalnim sponzorima, omogućimo da se razvije u jednog uspešnog sportistu, pre svega, i da svojim rezultatima opravda naša zalaganja. Želimo joj dobro zdravlje i nove sportske uspehe – rekao je gradonačelnik Zrenjanina. 
 
     
 
Podsećamo, 19-to godišnja Milanka Tadić je na "Kupu nacija" osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 54 kilograma, i to na takmičenju na kom je, po prvi put, nastupila u seniorskoj konkurenciji. Pomalo neuobičajeno za naše prilike, bavi se sportom koji je, do nedavno, bio "rezervisan" isključivo za muškarce, a sada je, u ženskoj konkurenciji, uvršten i u program Olimpijskih igara i brojnih međunarodnih takmičenja. Tadićeva ne krije da je jedan od njenih sportskih ciljeva upravo nastup na igrama u Riju, 2016. godine. 
- Drago mi je što sam na "Kupu nacija" postigla dobar rezultat i opravdala očekivanja svojih navijača i publike. Ove godine očekuju me prvenstvo Vojvodine i državno prvenstvo na kojima moram da potvrdim ovaj uspeh i ostanem u reprezentaciji, a potom slede evropsko i svetsko prvenstvo, na kojima takođe očekujem neku medalju. Treniram nešto više od godinu dana i odlučila sam se za boks jer volim borilačke sportove. Osim mene, u klubu je trenutno još samo jedna devojka, imamo dobre uslove za rad i želja mi je da ispunim normu za učešće na narednim Olimpijskim igrama – kaže popularna Mima.  
 
    
 
U razgovoru sa predstavnicima BK "Banat", gradonačelnik Zrenjanina istakao je da je potrebno učiniti dodatne napore na omasovljenju ovog sporta koji je u našem gradu, sedamdesetih godina, bio izuzetno popularan, kada su u ringu nastupali Zvonko Vujin, Čizmić, Ilija, Radu, Mojin i drugi, a sada slavu zrenjaninskog boksa pronosi Milan Piperski. Trenutno u klubu vežba tridesetak članova, manji broj je registrovan za takmičenja, a treninzi se odvijaju u adaptiranom prostoru u okviru nekadašnje gradske "Kino-bašte". 
- Upravo zahvaljujući dobrom rezultatu Milanke Tadić i došlo je do organizovanja "Kupa nacija" u Zrenjaninu – dodao je gradonačelnik Bošnjak. – Pritajeno smo se nadali da će, organizovanjem ovog turnira, u našem gradu ostati i zlatna medalja i to je naša sugrađanka upravo i ostvarila. Mi ćemo, koliko je moguće s naše strane, a na klubu je da pronađe i neke sponzore, potruditi da podržimo ovu devojku u njenom sportskom razvoju, a ako ode na Olimpijske igre, tamo neka, naravno, najbolji pobede. Grad je, tokom poslednjih nekoliko meseci, vratio boks u "fokus" javnosti i nadamo se da će takmičari, poput Milanke i Srđana, uspeti da to održe  – poručio je rukovodstvu BK "Banat" i takmičarima gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.