Prijem za gimnazijalce iz Trebinja

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, sa svojim saradnicima, organizovao je prijem za učenike i profesore gimnazije “Jovan Dučić” iz Trebinja i zrenjaninske gimnazijalce.
Direktor trebinjske gimnazije, Dragoslav Banjak je rekao da je druženje učenika ove dve škole deo šireg projekta saradnje Zrenjanina i Trebinja.
 
 
 
-Impresionirani smo toplim dočekom koji su nam priredili naši domaćini i iskreno se nadamo da ćemo na isti način moći da to uzvratimo. Saradnja naše dve škole traje neformalno već nekoliko godina unazad, a sada je vreme da se to ozvaniči. U početku smo planirali da se saradnja odvija na nivou sportskih sekcija, ovde smo i došli sa odbojkaškom i košarkaškom ekipom i danas će biti odigrane utakmice, nakon toga nastavićemo saradnju u okviru predmeta prirodnih nauka. Tokom leta u Trebinju se organizuju razni sportski kampovi i moguće je da se saradnja nastavi i u tom pravcu – rekao je Banjak.
Prema njegovim rečima, cilj ovih poseta jeste i unapređenje vaspitno obrazovnog procesa, razmene iskustva, ali i da na kraju jedni od drugih ponešto nauče.
- Gotovo je neverovatno koliko imamo slične probleme i slične planove kao i Zrenjaninska gimnazija i uveren sam da ćemo moći pomoći jedni drugima i sve što nas tišti zajednički mnogo lakše uraditi – dodao je Banjak. 
 
 
 
 
Čedomir Janjić kaže da je namera lokalne samouprave da uspostavi konkretniju i čvršću saradnju između dva grada i dve regije, a da je ova poseta samo nastavak aktivnosti od ranije.
- Ovog meseca očekujemo i sednicu Skupštine grada na kojoj ćemo i zvanično doneti odluku o bratimljenju Zrenjanina i Trebinja – istakao je Janjić.
Dubravka Bengin koja je takođe prisustvovala prijemu, kaže da je za nju, kao člana Gradskog veća, ovo jedan od tri najlepša momenta.
- Zaista postoje tri za mene najlepša trenutka. Prvi je kada smo imali sednicu Gradskog veća i kada smo  odobrili sredstva za najbolje đake i studente Grada Zrenjanina, meni lično to je izuzetno drago jer time pokazujemo koliko cenimo prave vrednosti vas mladih. Drugi trenutak vezan je za odluku o bratimljenju naša dva grada, a treće je ovo sada, mislim da je ovo zaista najlepša ekipa koja se obrela u ovoj sali, u kojoj inače održavamo sednice, a toliko dobrog i pozitivnog retko se dešava i ostavlja vrlo jak utisak – kazala je Bengin.
 
 
Nakon posete Gradskoj kući i upoznavanja sa kulturom i istorijom našeg grada za ičenike je organizovana poseta Novom Sadu, Fruškoj Gori, manastirima, a zatim i Karlovačkoj gimnaziji.