Prvenstvo Balkana u krosu u Zrenjaninu - sedam medalja za Srbiju

Zrenjanin je proteklog vikenda bio domaćin značajne atletske smotre – 57. prvenstva Balkana u krosu, a osim što je bio dobar domaćin takmičenja, naš grad će ostati u posebnoj uspomeni takmičarima Srbije, jer su domaći reprezentativci osvojili sedam medalja. 
 
 
Novopazarka Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci mlađih seniorki na šest kilometara, dok je Sonja Stolić, inače članica zrenjaninskog "Proletera", bila najbolja u konkurenciji seniorki u trci na osam kilometara. U seniorskoj konkurenciji Mirko Petrović osvojio je srebro u trci na 10 kilometara. Četiri medalje Srbija je osvojila i u ekipnoj konkurenciji. 
 
 
Organizatori 57. prvenstva Balkana u krosu na kom su učestvovali predstavnici devet država bili su Atletski klub "Proleter" i Grad Zrenjanin, a  takmičenje su otvorili generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Dane Korica i gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak. Takmičenje je održano na dobro pripremljenoj stazi u Karađorđevom parku i idealnim vremenskim uslovima za sve učesnike krosa.
 
Dobri rezultati i plasmani srpskih takmičara u Zrenjaninu sjajna su najava pred Evropsko prvenstvo u krosu, koje će se održati u decembru ove godine, u Beogradu.