Gradski većnici podržali zahtev kompanije ''Luvata''

Na juče održanoj 56. sednici Gradskog veća, članovi ovog tela utvrdili su Predlog Zaključka o usvajanju Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini u Industrijskoj zoni ''Jugoistok'' bez naknade u korist "Luvata Heat Transfer Solutions II AB". Kako je pojasnio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Ivan Dević, nakon što je Gradsko veće na sednici održanoj 28. novembra utvrdilo Predlog Elaborata, isti je uputilo na Javni uvid.
 
"U roku predviđenom za eventualne primedbe i sugestije, tokom javne rasprave, nije prispela ni jedna primedba, tako da sada utvrđujemo konačan tekst te odluke, odnosno samog Elaborata, koji upućujemo našoj Skupštini na usvajanje", kazao je Dević i dodao da, nakon toga, ako ga Skupština prihvati i usvoji, očekujemo saglasnost Vlade Repuiblike Srbije.
"Nakon dobijanja saglasnosti Vlade možemo da potpišemo ugovor o otuđenju tog zemljišta, u korist kompanije "Luvata", zaključio je on.
 
Navedenim Elaboratom, kako stoji u obrazloženju Zaključka razrađeni su ekonomski, socijalni i društveni efekti na lokalnu zajednicu od planirane investicije. Ova kompanija trebalo bi da pokrene proizvodnju toplotnih izmenjivača u industrijskoj zoni "Jugoistok", na parcelama ukupne površine oko 5,6 hektara. Po dobijanju saglasnosti Vlade Srbije za otuđenje, predmetne parcele bile bi otuđene bez naknade, obzirom da se radi o projektu od velikog značaja za lokalnu zajednicu i Republiku Srbiju.
 
Skupština grada o usvajanju Elaborata i njegovom upućivanju Vladi Republike Srbije, odlučivaće na 15. sednici, zakazanoj za četvrtak, 12. decembra, u 10 časova.