Počelo XXI Svetsko prvenstvo za rukometašice

Utakmicom Angola-Argentina 33:23, danas su u Zrenjaninu počela takmičenja u okviru C grupe XXI Svetskog prvenstva za rukometašice. Šampionat je svečano otvoren juče u Nišu, gde su rukometašice Srbije, u premijernom meču, bile bolje od Japanki 28:26. Uporedo sa mečevima u Zrenjaninu, danas startuju i takmičenja u Beogradu (grupa A ) i Novom Sadu (grupa D) i nastavljaju se u Nišu (grupa B). Već u prvom kolu zrenjaninske grupe publika će imati priliku da prisustvuje derbiju i susretu dve ekipe koje će se, verovatno, boriti i za medalje - Norveške i Španije, večeras od 20 časova. Norvežanke su stigle u Zrenjanin i na ovo svetsko prvenstvo kao šampionke sveta, a reprezentativke Španije kao zvanično treća selekcija na svetu i sigurno nas očekuje uzbudljiv meč. Televizijski signal iz Zrenjanina večeras odlazi put sveta, a gledaoci širom Srbije imaće priliku da meč prate na drugom programu RTS.
 
 
Svako ko je u popodnevnim časovima prošao pored "Kristalne dvorane", mogao je, zaista, da uživa u igri svetlosti sa njenih fasada, zrenjaninska hala sportova "obukla" je svečano ruho za ovu priliku, a publika pristiže u sve većem broju.
 
Sutra je u grupi koja se igra u Zrenjaninu slobodan dan koji će, između ostalog, predstavnici svih reprezentacija koje se takmiče u našem gradu (Angola, Argentina, Poljska, Paragvaj, Norveška, Španija) iskoristiti za posetu Gradskoj kući, gde će ih, u 11 časova, primiti gradonačelnik Ivan Bošnjak.