Počinje odbrojavanje - četiri dana do početka Svetskog prvenstva u rukometu

Pod zvaničnim sloganom "Rukomet za ceo svet", u Zrenjaninu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu počelo je odbrojavanje do početka najvećeg sportskog takmičenja koje se organizuje ove godine u našoj zemlji, Svetskog rukometnog šampionata za žene. Svečano otvaranje zakazano je za petak, 6. decembar u Nišu, gde će nastupiti naša reprezentacija, a prve će u Zrenjaninu na parket "Kristalne dvorane" istrčati selekcije Angole i Argentine, 7. decembra u 15.45 časova. 
 
 
Do tada će se u našem gradu obavljati završni deo priprema za ovo veliko takmičenje, o čemu su predstavnike medija izvestili članovi Organizacionog odbora šampionata, na otvorenoj sednici održanoj u petak, 29. novembra. Sednicom je predsedavala Zlatana Ankić, članica Gradskog veća zadužena za sport i članica Organizacionog odbora.
 - Zrenjanin je, gerneralno, spreman za početak takmičenja. Organizacijom utakmice Srbija-Austrija položili smo ispit, dobili organizaciju ovog šampionata, međutim, drugi gradovi su, za razliku od nas, već organizovali velika takmičenja, dok mi sada to prvi put radimo. Sve činimo da ne bude propusta, dan pred prvu utakmicu imaćemo, da kažem, "generalnu probu", gde ćemo razraditi neke pojedinosti, a i ovaj današnji sastanak ima za cilj da čujemo šta još treba da se uradi do tada. Hala je 90% spremna za takmičenje. U Zrenjaninu neće biti posebne ceremonije otvaranja, jer je za to određen Niš, već samo obraćanje gradonačelnika posetiocima i građanima. Očekujemo i postavljanje bilborda i plakata, a ono što je zaista problem, jeste što su ulaznice na prodaju. Takvi su zahtevi Svetske rukometne federacije i to moramo da ispoštujemo. Cena najjeftinije dnevne karte je 600 dinara, koje preko rukometnih klubova i škola mogu da se nabave 50% jeftinije. Karte, kojih ima još dosta, mogu da se kupe preko Interneta i naravno, na biletarnici "Kristalne dvorane" – istakla je Ankićeva i pozvala Zrenjanince da posete ovu manifestaciju i pozdrave najbolje svetske rukometne ekipe koje će igrati u našem gradu. 
 
   
 
Podsećamo, u Zrenjaninu će, od 7-13. decembra biti igrane utakmice "C" grupe Svetskog prvenstva, u kojima će nastupiti reprezentacije Norveške, Španije, Poljske, Argentine, Paragvaja i Angole. Takmičenje u "Kristalnoj dvorani" otvaraju, kako je napomenuto, reprezentacije Angole i Argentine, u subotu, 7. decembra, u 15.45 časova. 
 
Detaljan raspored takmičenja, svih utakmica u Zrenjaninu, nalazi se na oficijelnom sajtu Svetskog prvenstva, na linku: