Poseta delegacije Zrenjanina Kosovu i Metohiji, opštinama Štrpce i Gračanica

U okviru Akcije bratimljenja gradova i opština sa Kosova i Metohije sa gradovima i opštinama iz centralne Srbije, koju je pokrenula Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, predstavnici Grada Zrenjanina, funkcioneri i odbornici Skupštine grada, predstavnici medija..., predvođeni gradonačelnikom Ivanom Bošnjakom, boravili su u poseti opštinama Štrpce i Gračanica. 
"Želimo da se ono što se dešava u našem gradu, Zrenjaninu, dešava i ovde, u Štrpcu, da se mladi ljudi međusobno upoznaju, da se posećujemo, da, prosto, građani koji ovde žive, naši Srbi, osete da su deo i života u Zrenjaninu i deo života u Republici Srbiji", rekao je gradonačelnik Bošnjak u izjavi za Televiziju "Most".  
 
   
 
Naša delegacija meštanima Štrpca uručila je pakete humanitarne pomoći koje su obezbedili Industrija ulja "Dijamant", kompanije "Don Don" doo Beograd, BB Trejd" i "Gomeks", kao i Apoteka Zrenjanin. Gradska narodna biblioteka obezbedila je poklon u vidu 101 knjige, namenjene Domu kulture u Štrpcu, a knjige su uručili glumci zrenjaninskog NP "Toša Jovanović". Glumci su  priredili i posebnu radost najmlađim žiteljima ove kosovsko-metohijske opštine, odigravši u prepunoj sali Doma kulture predstavu "Crvenkapa". Uz obostranu razmenu emocija, usledila su obećanja da će ovakvi programi biti češće organizovani. 
 
   
 
U nastavku posete KiM, delegacija Zrenjanina posetila je Gazimestan i manastir Gračanicu, gde je monahinjama uručio 7.000 sadnica žive ograde, dar JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin i simbolično učestvovao u njihovoj sadnji. "Mogu da obećam da ćemo nastaviti da sarađujemo, ne samo sa ovom opštinom i ovim manastirom, već i sa svim ljudima, gde god naš narod živi", naveo je Bošnjak.
 
Mati Teodora zahvalila se Bošnjaku na poklonu.
"Zahvaljujem se gradonačelniku Zrenjanina što je ispunio ono što je obećao i doneo nam poklon koji nam puno znači", istakla je mati Teodora.