Ples maturanata - mladost Zrenjanina ispunila Trg slobode

Oko 1.200 zrenjaninskih maturanata, već tradicionalno, plesalo je danas kadril u centru grada. Ove godine nedelju dana kasnije nego što je prvobitno bilo planirano, zbog vanredne situacije u Srbiji, maturanti su ispunili centralni gradski trg i još jednom doprineli da Zrenjanin bude među gradovima u našoj zemlji u kojima je najviše maturanata uzelo učešće u ovoj manifestaciji.
 
 
   
 
Maturanti su plesali odeveni u crvene majice (devojčice) i plave (dečaci), što je,  u kombinaciji s belim kišobranima, simbolizovalo i boje nacionalne zastave. Dobro raspoloženi i spremni da na ovaj način, pred brojnim posmatračima na Trgu slobode, obeleže završetak ove faze školovanja, srdačnim su aplauzom pozdravili i gradonačelnika Zrenjanina, mr Ivana Bošnjaka, koji je otvorio maturantski ples.
 
   
 
- Maturanti, ovaj grad je sve veći sve lepši zato što ste vi sve veći i sve lepši! Želim vam puno ljubavi, puno zdravlja, u ovom najdužem raspustu koji vas čeka. Srednja škola je gotova, vidimo se neki sledeći put, sve lepši i sve srećniji – poručio je Bošnjak. 
 
Koordinator plesa u Zrenjaninu i ovoga puta bila je Nikoleta Dojkić, uz podršku Grada Zrenjanina.