Preminuo nekadašnji rukometni reprezentativac Željko Đurđić - Džigi

Juče je, u 52. godini,  prestalo da kuca srce proslavljenog rukometnog golmana Željka Đurđića, popularnog "Džigija", jednog od najpopularnijih sportista u našem gradu početkom devedesetih godina prošlog veka.
 
Željko je rođen 8. novembra 1962. godine u Doboju gde je završio i srednju mašinsko-tehničku školu. Bio je otac četvoro dece. Bogatu rukometnu karijeru započeo je 1977. godine nastupajući za RK "Sloga" iz Doboja. U dresu tog kluba nastupa u finalu Kupa pobednika kupova Evrope, 1984. godine. Naredne godine je proglašen za sportistu godine grada Doboja.
 
Zvezdane sportske trenutke doživljava prelaskom u Zrenjanin, redove RK “Proleter-Naftagas“, 1988. godine. Izuzetan talenat krunisao je ulaskom u reprezentaciju SFRJ, potom i SRJ i krajem 1999. godine, na zalasku karijere, za reprezentaciju Republike Srpske.
 
 
Nastupajući u dresu “Proleter-Naftagasa“, od 1988. do 2000. godine ukupno je odigrao 12 prvoligaških sezona i preko 450 utakmica, a kao kapiten kluba 1990. i 1992. godine dva puta je osvajao pehar šampiona Jugoslavije. Branio je za zrenjaninsku ekipu u čuvenom finalu Kupa evropskih šampiona 1990. godine protiv Barselone. U dresu državnog tima nastupao je preko 50 puta. Za najboljeg sportistu Zrenjanina proglašen je 1991. godine.
 
Nakon 11 godina, posle završetka igračke karijere, 2011. godine vratio se rukometu na poziciji trenera golmana u RK “Proleter“. Poslednjih godina borio se s teškom bolešću, a ljubitelji sporta najčešće su ga viđali u staroj i novoj hali sportova, gde je radio u tehničkoj službi.
 
Pokojni Željko Đurđić će biti sahranjen sutra, 30. jula .2014. godine u 15 časova na Temišvarskom groblju u Zrenjaninu. Pre toga će, u 13 časova,  biti održana komemoracija u Baroknoj sali Gradske kuće