Počela obnova zgrade zrenjaninske Poljoprivredne škole

U zgradi zrenjaninske Poljoprivredne škole, u Makedonskoj ulici, u toku su temeljni građevinski radovi na sanaciji krova i instalacija i na uređenju dvorišta. 
 
Radove su juče obišli zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i direktorica škole Milica Damjanović Tomin.
- Nakon četiri godine boravka na drugom mestu, u zgradi nekadašnje Medicinske škole, profesori i đaci će se vratiti u obnovljenu matičnu školsku zgradu. Predviđeno je da radovi budu gotovi do 1. septembra, odnosno do početka nastave i školske godine. Ovde ćemo imati neuporedivo bolje uslove jer je prostranije, ima više učionica i kabineta, a tu nadomak nam je i radionica za praktičnu nastavu - najavila je direktorica Damjanović Tomin, podsećajući da ovu školu pohađa 450 đaka. 
 
 
Ona napominje da je u zgradi koju je četiri godine privremeno koristila Poljoprivredna škola bilo svega 20 učionica, uz to daleko manjih u odnosu na postojećih 28 u matičnom objektu. U obnovljenoj zgradi na raspolaganju će imati i kabinete, biblioteku i dve zbornice.
-Tamo su problem bili i sanitarni čvorovi, koje su zajednički koristili profesori i đaci. Osim toga,  zakup zgrade školu je koštao tri miliona dinara godišnje, to su ogromna sredstva koja se mogu mnogo svrsishodnije iskoristiti - naglasila je direktorica. Ona kaže da će brzo biti promenjena stolarija, uređene fasade i saniran krov,  jer izvođač ima kratak rok za okončanje radova.
 
U sredu su na uređivanju školskog dvorišta bili angažovani i đaci-dobrovoljci, kao i nastavnici. Dvorište je zapušteno nakon što je škola prestala da koristi zgradu u Makedonskoj ulici.
 
    
 
- Grad Zrenjanin je prepoznao potrebe đaka i nastavnog osoblja Poljoprivredne škole da se ponovo nađu u ovom objektu izgrađenom davne 1880. godine. On će do početka nastave dobiti novo lice, jer će biti temeljno rekonstruisan, od krova do fasade, stolarije, sanitarnih čvorova i instalacija - naglasio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina, uz napomenu da radove vredne 20 miliona dinara u celosti finansira lokalna samouprava, a da će u sledećoj fazi biti rekonstruisano i grejanje.
- Dobri uslovi školovanja i ulaganje u obrazovanje kadrova za poljoprivredu takođe su podrška agraru, za koji je Grad Zrenjanin u 2014. godini izdvojio budžet od 350 miliona dinara - zaključio je Santovac.