"Buđenje proleća" na Trgu Slobode

Zrenjaninski dečji horovi, plesne grupe, kulturno umetnička društva,  animatori,  pesmom i igrom sa Trga slobode probudili su proleće, a sve u okviru manifestacije “Prolećno buđenje grada”.
 
 
Ova manifestacija i ove godine privukla je veliki broj naših sugrađana, ali i onih najmlađih koji su uživali u gotovo dvočasovnom programu.
 
Prisutnima se, otvarajući manifestaciju obratio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, istakavši pre svega značaj današnjeg događaja.
 
 
“Ova manifestacija od izuzetnog je značaja za grada Zrenjanin,zajedno sa svim učesnicima budimo proleće i prenosimo dobru energiju. Veliko je zadovoljstvo što danas nastupa toliko horova, pa je ovo prilika i da se pomene da naš grad ima dugu istoriju horskog pevanja, kroz koju su se beležili odlični rezultati na svetskom nivou. Deca koja sa svojim horovima danas nastupaju su budućnost našeg grada, i pre svega najbolji ambasadori Zrenjanina, svi u gradu smo veoma ponosni na njih”, istakao je Radišić.
 
 
 
Na manifestaciji “Prolećno buđenje grada”, nastupali su:
Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Dečji hor “Kolegijum”,horovi “Vila” i “Crvenkapa”, Dečji hor “Prepodobni Rafailo”, Pop rok hor “SuperNova”, Gimnastičko plesni klub  “Free dance”, KUD “Đerđef”,stvaralaštvo “Korolino”, a nastupom se predstavila i Osnovna škola “Đura Jakšić”.
 
 
Manifestaciju “Prolećno buđenje grada”, organizovao je grad Zrenjanin u saradnji sa Kulturnim centrom i Turističkom organizacijom Zrenjanina.