Fris šampion Evrope u rvanju, Cvrkota treća u karateu - čestitke gradskih čelnika

Rvač zrenjaninskog “Proletera” i reprezentativac Srbije Kristijan Fris osvojio je zlatnu medalju na šampionatu Evrope u Novom Sadu, nakon što je večeras u finalu savladao Iva Rangelova iz Bugarske 3:1. Fris je zlato osvojio u kategoriji do 59 kilograma. Prethodno je Fris pobedio Šveđanina Boa Erika Joakima Fagerlunda sa 3:0, Poljaka Pržemislava Pijateka sa 8:0 i u polufinalu Hrvata Ivana Lizatovića 2:1.
 
 
Srebrnu medalju za Srbiju osvojio je i olimpijski šampion Davor Štefanek, nekadašnji rvač “Proletera” kog je u finalu, u kategoriji do 66 kilograma, ubedljivo savladao ruski reprezentativac Surkov (12:1).
 
Sanja Cvrkota, članica karate kluba “Zadrugar” iz Lazareva i državna reprezentativka, osvojila je danas bronzanu medalju na 52. evropskom šampionatu za seniore u turskom gradu Kočaeliju, u kategoriji do 68 kilograma. U borbi za medalju Cvrkota je savladala Kristinu Gonzales iz Španije rezultatom 3:0.
 
 
Ove uspehe zrenjaninskih i srpskih sportista pozdravili su i čelnici Grada Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, koji su Frisu i Cvrkoti uputili čestitke:
 
“Nastavljajući bogatu i slavnu tradiciju zrenjaninskog i srpskog rvanja, najsjajnijim evropskim odličjem, danas je Kristijan Fris obradovao sve ljubitelje rvanja i sporta u Srbiji i Zrenjaninu. Čestitamo ti na izvanrednim borbama u Novom Sadu i osvojenoj zlatnoj medalji, bili smo uz tebe večeras i ponosimo se što je prva medalja sa ovog šampionata i to ona najsjajnija, stigla baš u Zrenjanin”, poručuju Janjić i Mitrović Kristijanu Frisu.
 
“Sanja Cvrkota i danas je dokazala evropsku klasu i nesumljivi kvalitet, još jednim vrednim odličjem za svoje Lazarevo, Zrenjanin i Srbiju. Čestitamo ti na osvojenoj medalji u Turskoj, kojoj se raduje i ceo sportski Zrenjanin i kojom si, slično kao i naš rvač Fris u rvanju, potvrdila da karate sport u našoj sredini  ne treba da brine za budućnost i nastavak izuzetne tradicije”, poručili su večeras gradski čelnici našoj reprezentativki.