Najavljene manifestacije ''Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10'' i ''Evropska noć muzeja''

Manifestacija “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10” počinje danas i traje do 20. maja, a Narodni muzej Zrenjanin i Savremena galerija Zrenjanin će u tom periodu imati dodatne programe i biće otvoreni za publiku od 10 do 22 časa svakog dana, dok će poslednjeg dana manifestacije, naredne subote, biti obeležena “Evropska noć muzeja” u terminu od 17 do 01 časova, saopštili su organizatori na jučerašnjoj pres konferenciji u Gradskoj kući.  
 
 
Osim Narodnog muzeja Zrenjanin, nosioca manifestacije od samog njenog početka pre 14 godina, učesnici u ovogodišnjoj “Noći muzeja” su Savremena galerija Zrenjanin, Kulturni centar Zrenjanin, Narodno pozorište “Toša Jovanović”, Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Istorijski arhiv Zrenjanin, i po prvi put, Koncept bar i restoran “Kafemat”. 
 
Predstavnici svih učesnika predstavili su juče svoje programe, dok je o manifestaciji koja počinje danas, “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10”, detaljnije govorila Sanja Vrzić, viši kustos Narodnog muzeja zadužena za odnose s javnošću. 
 
 
“Za početak, 11. maja u 19 časova otvaramo dve izložbe: izložbu Etnološkog odeljenja “Blago nama decama što smo taki mali - Detinjstvo u tradicionalnoj porodici”. Druga izložba je “Muzej za decu”, gostujuća izložba Muzeja Vojvodine iz Novog Sada. i ovim izložbama počinjemo manifestaciju. 16. maja, takođe u 19 sati, imamo izložbu posvećenu 130. godišnjici kuglanja u Zrenjaninu, a onda nas čeka "Noć muzeja" u subotu, 20. maja, i program koji ćemo održati od 17 do 01 časova”, kazala je Sanja Vrzić.