Predstavnici danskih sindikata u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac primio je danas predstavnike danskih sindikata, među kojima i sindikata "3F Aalborg" iz Alborga - Alena Buska, ujedno i predsednika komune Rebild odakle dolazi, a koji je u poseti našem gradu četvrti put.

Prijemu je prisustvovao i predsednik Samostalnog sindikata Srbije za Zrenjanin - Nikola Kovačević.

 

 

Tokom razgovora zamenik Santovac izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog susreta istakavši da su oni već postali prijateljski, kao i da postoji niz zajedničkih tema koji doprinose rešavanju problema.

Rekao je i da se često viđa sa predstavnicima ovdašnjih sindikata, jer je, kako je naveo, za rešavanje problema, a ne njihovo stavljanje pod tepih.

 

 

- Saradnja Gradske uprave i sindikata je korektna i veoma bitna, nažalost, problemi postoje jer smo u turbulentnom vremenu i mnogo je posledica neuspešnih privatizacija i nasleđenih problema - kazao je Santovac.

 

 

Goste iz Danske zanimao je i rad Gradske uprave i Skupštine grada, uticaj lokalne politike na život u gradu, rad stranih investitora u našem gradu, a bilo je reči i o mogućnostima obrazovanja i obrazovnim kapacitetima.    

 

 

Na kraju susreta usledio je i poziv zameniku Santovcu da poseti njihov grad i bolje se upozna sa radom ovih danskih sindikata.