Prijem za učenike koji su ostvarili izuzetne rezultate

Prijem za učenike koji su postigli izvanredne rezultate na nedavno održanim državnim prvenstvima iz naučnih oblasti organizovan je danas u sali Gradskog veća. 
Učenike i njihove nastavnike pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, član Gradskog veća Slaviša Vlačić i sekretar RCT Robert Sabo.
 
 
 
 
 
Prijemu su prisustvovali učenik OŠ" Dositej Obradović" Matija Stanišić novi prvak Srbije iz fizike i njegov mentor Metodi Nikolov, zatim učenici OŠ "Žarko Zrenjanin" koji su na nedavno održanoj Republičkoj smotri istraživačkih radova predstavljali Regionalni centar za talente(RCT) Zrenjanin i osvojili šest nagrada i njihov mentor Snežana Vranješ, kao i polaznici Regionalnog centra za talente Zrenjanin koji su nedavno učestvovali na reprezentativnim naučnim kampovima. Među gostima bili su i direktorka škole “Žarko Zrenjanin” Ivana Bošnjak Bošnjak i direktor RCT Milorad Rančić.
 
 
 
 
 
Čestitajući učenicima na uspehu, pomoćnik Radišić je istakao da je ovo ujedno prilika za sumiranje rezultata rada Centra, a koji su i bili ciljevi prilikom njegovog centra.
- Želeli smo da postižete rezultate, da budete zadovoljni, ali, pre svega da se međusobno upoznate, kao i sa kapacitetima obrazovnih ustanova u našem gradu, te da se lakše opredelite za buduće škole i školovanja. Ideja o osnivanju ovog centra je stara više od dvadeset godina, a sada imate bolje uslove da stignete do naučnih kampova i škola i usavršite znanje. Imali smo uspešne kampove i na našoj teritoriji i ubuduće ćemo se truditi da ih bude što više i da što više učenika bude uključeno u njihov rad - rekao je on.     
 
 
 
 
Radišić se zahvalio nastavnicima koji su doprineli postignutim rezultatima, a učenicima poželeo uspeha u daljem školovanju i da svojim znanjem pomažu i vole svoj grad. 
Tokom prijema predstavljeni su rezultati učenika i njima su zatim uručeni prigodni pokloni RCT Zrenjanin.