Počeli radovi u Bosanskoj, deo ulice zatvoren za saobraćaj

Počeli su radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u Bosanskoj ulici, na teritoriji mesne zajednice “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu, zbog kojih je zatvoren za saobraćaj motornih vozila deo te ulice, od Ulice Žarka Zrenjanina do Moriške. Izgradnja kanalizacije izvešće se duž cele Bosanske ulice, do ukrštanja s ulicama Bašaidskom i Sarajevskom, a podrazumeva izgradnju priključka na kanalizacioni sistem, te izgradnju kolektora dužine 802 m, sa pripadajućim šahtovima i slivnicima.
 
 
 
Radove finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a izvođač je zrenjaninsko preduzeće “Eko gradnja” doo.  Ukupna vrednost opredeljenih sredstava od strane Pokrajine za ovu namenu iznosi 24,3 miliona dinara.
 
Predviđeno je da radovi traju do 1. septembra i odvijaće se po fazama, kako ne bi za saobraćaj bila zatvorena cela ulica, koja je dužine 560 metara. Projekat izgradnje atmosferske kanalizacije u Bosanskoj ulici od značaja je ne samo za građane u toj ulici, koji imaju velikih problema sa odvođenjem površinskih voda, već i za sve naše sugrađane koji tu ulicu koriste kao najkraću sponu od Ulice Žarka Zrenjanina ka Gradnulici.