Drugi ZR-BIZNET održaće se od 20-22. septembra

Drugo izdanje sajma privrede ZR-BIZNET održaće se od 20. do 22. septembra u hali sportova “Medison”, pod sloganom “Pokreni se!”, u organizaciji Grada Zrenjanina, Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Zrenjanin, Opšteg udruženja preduzetnika i Unije poslodavaca Srbije - Poslodavaca Zrenjanina, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je učestvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, a prisustvovao njegov zamenik Saša Santovac
 
 
Novinarima su se, uz gradonačelnika Janjića, obratili i direktor Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov, izvršni direktor Unije poslodavaca Srbije - Poslodavaca Zrenjanina Izabela Kiš i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin Miroslav Đurić. Istakavši značaj održavanja ovakvog sajma, gradonačelnik Janjić rekao je da je u vreme “Dana piva” tradicionalno bio organizovan sajam INOKOP, a ideja je bila da se, promenom termina, rastereti ta velika gradska turistička manifestacija. 
“Treba naglasiti da smo mi grad privrede i da hoćemo da budemo sajamski grad, da jednostavno iskoristimo odlične kapacitete za tu namenu naše renovirane hale sportova. Prošle godine počeli smo pomalo “stidljivo”, ali zahvaljujući entuzijazmu ljudi iz Unije poslodavaca - poslodavaca Zrenjanina, Privredne komore, videli smo da to može da bude drugačije nego prethodnih godina i ove godine, od 20. do 22. septembra organizujemo drugi ZR-BIZNET”, kazao je Janjić i dodao da se očekuje i više izlagača i da sajam bude međunarodnog karaktera i da će sve to biti orgnaizovano na pravi način i ponos Zrenjaninaca.
 
 
“Ovo smo videli kao još jednu šansu privrednika da se bolje upoznaju, a moto ovogodišnjeg sajma je želja za pokretanjem i umrežavanjem što više privrednih subjekata ne samo iz Grada Zrenjanina, već iz čitavog regiona, ovaj put i iz inostranstva”, naglasio je Predrag Stankov, izrazivši očekivanja da će se u Zrenjaninu okupiti, pre svega, učesnici sajma iz okolnih zemalja. 
 
“Mišljenja sam da treba napraviti što više poslovnih kontakata, što više sarađivati, ne želimo da se privrednici iz Srbije međusobno upoznaju na nekim sajmovima u inostranstvu, već da probamo ovde na napravimo neki zajednički proizvod i unapredimo privredu koja je, u svakom slučaju u velikom zamahu u Zrenjaninu”, rekao je on. 
 
 
Sličnog mišljenja je i Miroslav Đurić, prvi čovek ovdašnjeg Opšteg udruženja preduzetnika, koji kaže da su regionalni sajmovi ovakvog tipa jedinstvena prilika da se privrednici povezuju i upoznaju, kako oni koji dolaze iz grada, kao organizatori, tako i oni koji dolaze sa strane.
“Karakter ovog sajma biće međunarodni, a kada su u pitanju regionalni sajmovi, oni su počeli da dobijaju sve veći značaj. Izuzetno je za organizaciju ovakvog sajma bilo razumevanje naše lokalne samouprave koja razume u najvećoj meri privredu i preduzetnike i najvećim delom finansira održavanje sajma. Pomaže nam lokalna samouprava i kada su u pitanju odlasci na druge sajmove u inostranstvu i regionu i naše predstavljanje na njima, što nam izuzetno znači, jer nam u recioprocitetu dolaze privrednici i predstavnici lokalnih samouprava iz drugih gradova, što uz privrednu pospešuje i drugu saradnju, u oblasti kulture, sporta, manifestacija na gradskom nivou”, istakao je Đurić. 
 
Naglašeno je takođe da je sajam ZR-BIZNET izdvojen iz manifestacije “Dani piva”, s ciljem da to bude, praktično, nova manifestacija i novi događaj u Zrenjaninu, u novom sajamskom prostoru hale sportova “Medison”.